Abusos
Societat 03/07/2023

El Bisbat de Mallorca condemna "qualsevol tipus d'abús i violència" i es posa a disposició de la justícia

Segons han explicat, el bisbe va imposar una sèrie de mesures cautelars al prevere diocesà denunciat

ARA Balears
2 min
El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, en una cerimònia religiosa a la Seu

PalmaEl Bisbat de Mallorca ha expressat aquest dilluns la seva "condemna" contra qualsevol tipus d'abús i violència, en relació amb la denúncia presentada per una dona l'any 2020 contra un prevere de la diòcesi de Mallorca i contra dos preveres membres de la Companyia de Jesús davant el tribunal diocesà de Mallorca. Ara, la denúncia ha estat presentada davant els tribunals penals de l’Estat. En aquest sentit, el Bisbat ha assenyalat la seva "ferma intenció" de cercar la veritat, acollir les víctimes i acompanyar-les.

Segons ha explicat l'autoritat eclesiàstica, el tribunal de Mallorca va traslladar la denúncia contra els preveres religiosos jesuïtes als seus superiors majors, "atès que el tribunal diocesà era incompetent per investigar aquests religiosos en aquesta causa i així la congregació religiosa podria fer el seu procediment", han apuntat. Pel que fa al prevere diocesà, el bisbe de Mallorca va decretar "immediatament" l’inici d’una investigació prèvia sobre la presumpta conducta delictiva del prevere diocesà, que es va remetre a la llavors Congregació de la Doctrina de la Fe (actualment Dicasteri de la Doctrina de la Fe), de Roma, organisme competent en aquestes causes penals. No obstant això, el bisbe va imposar una sèrie de mesures cautelars al prevere diocesà denunciat, com ara la prohibició de l’exercici públic del ministeri, seguiment psicològic i proveir-lo d’una seriosa direcció espiritual.

Amb tot, la Congregació Romana va decretar l’inici d’un procés administratiu penal per aclarir els fets denunciats, que per diferents causes "s’ha perllongat en el temps", han lamentat. Amb tot, el Bisbat ha apuntat que, segons les informacions que tenen, la resolució judicial de Roma es coneixerà "aviat". Finalment, han expressat la seva voluntat de "cooperar" amb les autoritats judicials de l'Estat, "a les quals es proporcionarà tota la informació necessària per facilitar la investigació judicial que s’hagi de dur a terme".

stats