Abusos
Societat 02/07/2023

Els jesuïtes admeten els abusos sexuals a una mallorquina i li demanen perdó

La Companyia de Jesús a l'illa expressa la seva "rotunda condemna" pels fets, que es van repetir durant tres dècades

ARA Balears
1 min
La façana de l'esgèsia de Monti- sion

PalmaEls jesuïtes han admès aquest diumenge, a través d'un comunicat, que dos dels seus capellans van abusar sexualment d'una dona mallorquina durant tres dècades, en concret des de l'any 1985 i fins al 2001. Arran de la informació publicada per Diario de Mallorca, el superior de Monti-sion, Javier Monserrat, ha expressat la seva "rotunda condemna pels abusos comesos en el passat per membres de l'orde, la labor del qual precisament hauria d'haver estat protegir una persona vulnerable".

A causa d'aquests fets, que van tenir lloc al convent de Monti-sion de Palma, els jesuïtes han demanat perdó a la víctima "no només pel greu sofriment personal i psíquic ocasionat pels religiosos, sinó també per no haver sabut protegir una jove vinculada a la nostra pastoral". En aquest sentit, Monserrat exposa que davant la demanda interposada per la víctima, "ens posam a la disposició de la justícia ordinària per al que desitgi requerir-nos".

Segons ha informat Diario de Mallorca, la dona mallorquina, d'uns 50 anys, ha denunciat davant la Justícia ordinària i el Tribunal eclesiàstic dos jesuïtes i un capellà diocesà per abusos sexuals i violacions durant més de trenta anys. Segons la denunciant, els tres religiosos van aprofitar el trastorn que sofreix la víctima per abusar-ne sexualment entre el 1985 i el 2021 en diferent grau. A causa d'aquests fets, la dona ha patit seqüeles psicològiques, per a les quals necessita contínua atenció terapèutica.

stats