Societat 16/08/2021

S'alleugera la pressió a les UCI després d'un mes a l'alça

S'acosta la immunitat de grup

ARA Balears
2 min
Un pacient a l'UCI de Son Espases

PalmaComença a alleugerar-se la pressió a les Unitats de Cures Intensives de les Illes Balears després d'un mes en què la xifra d'ingressats ha anat augmentant diàriament. La Conselleria de Salut de l'Arxipèlag ha informat que actualment 86 pacients requereixen els serveis de l'UCI, 5 menys que ahir. Aquest dilluns és el primer dia des de l'inici de la cinquena onada que la xifra de pacients ingressats ha caigut.

Evolució dels malalts per covid-19 a les Balears

Aquesta dada coincideix amb les previsions de la Conselleria de Salut, que a principi de l'onada anuncià que esperava que el pic d'ingressats tant a l'UCI com a planta per covid-19 als hospitals illencs arribàs a mitjan agost i que un cop se superàs aquesta situació la situació sanitària s'estabilitzaria i a partir d'aquest punt es registraria un lleuger però continu descens de la pressió hospitalària.

Cal remarcar que tot i el descens registrat a les UCI, Atenció Primària atén al mateix nombre d'illencs que aquest diumenge (9.962), mentre que el nombre de pacients ingressats a planta és de 382 (dos més que ahir). En aquest cas, cal tenir en compte que els cinc pacients que han abandonat les Unitats de Cures Intensives estan actualment a planta.

Pel que fa a la situació epidemiològica, es manté la dinàmica descendent registrada els darrers dies. La Conselleria de Salut ha detectat aquest dilluns 223 nous casos de coronavirus (8 menys que ahir i 190 menys que divendres) i ha notificat dues morts més a causa del virus. La xifra de casos actius també es manté a la baixa. Actualment, 7.083 illencs tenen el contagi actiu, 677 menys que divendres passat.

Població amb el covid-19 actiu a les Balears

S'acosta la immunitat de grup

Un 68,4% dels residents a les Illes Balears ja està immunitzat contra el coronavirus. A més, la xifra de primeres dosis administrades a la Comunitat Autònoma és de 800.112, xifra que suposa que un 77,3% de la població diana de l'Arxipèlag ja ha rebut, com a mínim, la primera dosi.

S'espera que durant aquesta setmana s'arribi a l'anhelat 70% de població immunitzada, però des de la Conselleria de Salut han recordat que aquesta xifra "no serà suficient" i han remarcat que "necessitam que el 85%-90% de la població estigui immunitzat contra el coronavirus per poder tornar a la normalitat".

stats