Gastronomia
Societat 08/02/2023

La ruta del variat mallorquí: 10 llocs on assaborir aquest plat tradicional

Des de Palma fins a Selva, passant per Sóller o Algaida: un recull d'alguns dels bars més coneguts de l'illa

2 min
Es Pont (Sóller).

PalmaEl variat mallorquí és un dels plats més tradicionals de la gastronomia illenca. La tapa per excel·lència de Mallorca ofereix infinites combinacions que mesclen diferents ingredients: frit de porc o frit mariner, pica-pica, sípia, croquetes, pilotetes, calamar a la romana, ensalada russa o tripes, entre d'altres.

Normalment servit en cassola de ceràmica, es tracta d'un plat que, tot i tenir els seus orígens en els anys seixanta, avui dia està més de moda que mai entre joves i grans. Sempre és un bon moment per assaborir-lo, sigui per berenar, dinar o sopar. Per tot això, a continuació us oferim un recull dels millors bars de Palma i la Part Forana que fan del variat un dels seus estendards.

1.
Bar Mavi

Carrer de 31 de Desembre, 29, Palma

Mavi

Situat al carrer del 31 de Desembre de Palma, el Bar Mavi és un dels llocs més coneguts i tradicionals de Ciutat on poder fer un bon variat. Obert de dilluns a dissabte, aquest popular local ofereix variats de tot tipus i adaptats a tots els gustos.

2.
Bodega La Rambla

Via Roma, 6, Palma

La Rambla

La seva carta està marcada per la tradició. Sens dubte, el variat és el seu plat estrella. L'especialitat de la casa són les croquetes de pop, el calamar a la romana i el pica-pica. El podreu trobar al carrer de Via Roma, 6.

3.
Can Biel Felip

Carrer Miquel Capllonch, 45, Palma

Can Biel Felip

És conegut des de fa més de 30 anys pels seus menjars casolans. Ubicat al carrer de Miquel Capllonch 45, a Palma, Can Biel Felip és un dels bars més recomanats per poder gaudir del variat mallorquí a Ciutat.

4.
Ca'n Pereó

Carrer dels Cirers, 2, Selva

Can Pereó

Bar icònic de Selva des de l'any 1966 on es pot gaudir dels millors plats tradicionals de la cuina mallorquina. El variat ocupa un lloc privilegiat de la seva carta. Un dels seus plats imprescindibles és el frit mariner. Està al carrer dels Cirers, 2.

5.
Casa Miss

Plaça de la Constitució, 3, sa Pobla

Casa Miss

Ubicat a la plaça Constitució de sa Pobla, l'especialitat del bar Casa Miss són els variats. Els serveixen en plat o amb llonguet acompanyat d'una croqueta o un calamar. Combina el llom amb xampinyons, el pica-pica, els tacons o la llengua, entre altres ingredients.

6.
Ca'n Moragues

Carrer de Santa Anna, 107, Muro

Can Moragues

Aquest bar emblemàtic de Muro ofereix als seus clients tota classe de plats casolans. Un lloc idoni per poder conèixer la gastronomia tradicional mallorquina i gaudir del variat. Destaca el seu frit de porc i el pica-pica. El podreu trobar al carrer de Santa Anna, 105.

7.
Es Pont

Av. de Jeroni Estades, 10, Sóller

Es Pont

Situat a uns dels carrers principals de Sóller (avinguda de Jeroni Estades, 10), el bar Es Pont és conegut per les seves típiques tapes mallorquines. Un local únic per poder assaborir tots els ingredients que componen el variat.

8.
Sa Granja

Av. Constitució, 39, Alaró

Sa Granja

El bar Sa Granja d'Alaró representa a la perfecció el sentiment de cuina tradicional. El variat és un dels seus senyals d'identitat. Les seves pilotetes amb salsa, el seu pica-pica o el seu llom amb xampinyons el fan un dels millors llocs per gaudir d'aquest plat mallorquí. El podreu trobar a l'avinguda de la Constitució, 39.

9.
Sa Raval

Carrer de s'Arraval, 8, Algaida

Sa Raval

Al carrer de s'Arraval, 8, aquest bar d'Algaida combina a la perfecció tots els ingredients que componen el variat mallorquí. Un dels llocs més coneguts i recomanats de la Part Forana per tastar aquest tradicional plat.

10.
Sa Vinya

Carrer del Conquistador, 98, Binissalem

Sa Vinya

Com bé diu la seva carta, el celler Sa Vinya es caracteritza per elaborar gran part dels plats tradicionals de la cuina mallorquina. Ofereix un menú diari i variats a la carta. Està ubicat al carrer del Conquistador, 98.

stats