Tribunals
Societat 06/12/2022

Roig i Femenia, detinguts en el cas ORA, demanen més de 160 anys de presó per a Penalva i Subirán

També amplien l'acusació contra els agents del Grup de Blanqueig de la Policia Nacional

ARA Balears
2 min
Penalva i Subirán arribant a l'Audiència de Palma.

PalmaEls advocats de l'empresari Antoni Roig i el funcionari de l'Ajuntament de Palma Miquel Femenia, cap del Departament de Mobilitat, tots dos detinguts i investigats en el cas ORA, han formulat escrits d'acusació contra el jutge Manuel Penalva i el fiscal Miguel Ángel Subirán. Així, segons ha informat Europa Press, els lletrats demanen penes que sumen un total de 166 anys de presó.

En els seus escrits remesos al Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB), als quals ha tingut accés Europa Press, els dos advocats també amplien l'acusació contra els integrants del Grup de Blanqueig de Capitals de la Policia Nacional José Luis Reguera, Blanca Ruiz, Miguel Ángel Blanco i Iván Banderas. La petició de penes arriba als 335 anys de presó per a tpts sis.

Segons ha explicat Europa Press, les dues acusacions particulars sostenen que tots han de respondre davant la justícia per delictes de detenció il·legal, prevaricació judicial, tortures, amenaces, revelació de secrets, obstrucció a la justícia i omissió del deure de perseguir delictes.

Roig i Femenia van ser empresonats l'octubre de 2016 després que tots dos declarassin davant Penalva i Subirán durant la fase d'instrucció judicial de suposades irregularitats en l'adjudicació del servei de regulació d'aparcaments ORA. En concret, sobre l'empresari Roig va caure la sospita que va obtenir el contracte de l'ORA a canvi d'abonar comissions a polítics, mentre que a Femenia el van acusar de falsejar la contractació de l'empresa.

Cal recordar que Cursach i Sbert també sol·liciten per a Penalva i Subirán penes que sumen 200 anys de presó. A més, demanen 338 anys d'inhabilitació per a tots ells. Cal recordar que els investigadors tenen encara la causa contra ells oberta al TSJIB, que està pendent de judici. A banda d'això, els demanen 2,3 milions d'euros en multes com a indemnització pel que han viscut arran del judici. Els acusen dels delictes continuats de revelació de secrets, obstrucció a la justícia, omissió del deure de perseguir delictes, prevaricació i coaccions durant la instrucció de la causa que s'ha jutjat a l'Audiència Provincial.

stats