Cas Cursach
Societat 08/09/2023

Rodríguez sosté que mai el cridaren a declarar pel cas ORA: "No sabia ni que existia el concurs"

Rodríguez, en la línia amb el que va apuntar Gijón, ha insistit en l'existència d'una trama per perseguir-lo

ARA Balears
2 min
Els jutges durant el judici.

PalmaL'exdirigent del PP José María Rodríguez ha assegurat en el judici als investigadors del cas Cursach que ni els jutges ni els policies el cridaren "en cap moment" a declarar pel cas ORA i ni tan sols sabia que existia el cas. "No preocupava el titular d'avui, sinó el de l'endemà", ha apuntat en relació amb les filtracions a la premsa, que a parer seu no s'investigaven. Segons ha afirmat, "semblava que hi havia necessitat d'haver-se conjurat amb qualque mitjà de comunicació".

Rodríguez, en la línia amb el que va dir Álvaro Gijón aquest dijous, ha insistit en l'existència d'una trama per perseguir-lo. "Si els queda qualque cosa de decència, que diguin qui és l'artífex d'aquesta trama; ells no ho són, ells han obeït altres persones". L'expresident del PP de Palma s'ha referit en un altre moment de la declaració a la identitat del testimoni 19, que hauria denunciat el cas, i ha revelat la identitat d'un afiliat del PP que li va demanar que intervingués per evitar una sanció municipal i que, en assegurar-li que no podia fer res, "se'n va anar un poc enfadat".

Un advocat diu que el va decebre la instrucció de Penalva en el cas de l'ORA

L'advocat que va assistir Álvaro Gijón ha assegurat aquest divendres que tenia el jutge Manuel Penalva "en un pedestal" i que el considerava "el millor jutge instructor", però que a partir del cas ORA és partidari que les causes, com la que s'està debatent, les instrueixi el fiscal i desaparegui la figura del jutge instructor. "Em va decebre, mai havia vist res semblant", ha afirmat en la sessió d'aquest divendres als investigadors del cas Cursach. El lletrat ha apuntat que es dedica més a causes civils i ha acusat els investigadors de "fabricar proves" per acomodar la realitat "al seu relat".

Declaració de Gijón

El judici s'ha reprès aquest divendres amb la declaració com a testimoni de l'expolític del PP Álvaro Gijón, que ja va comparèixer dijous. A preguntes de declaracions i de les defenses, l'expolític va reiterar que mai va participar ni intervenir en l'adjudicació del contracte de l'ORA. Així mateix, va acusar els investigadors de "mantenir-se en la mentida com una estratègia perquè no se'ls desmunti la historia". Sobre això, va remarcar que tampoc va participar en una reunió entre l'interventor municipal i el cap de Mobilitat.

Gijón va recordar igualment les filtracions a la premsa i es va referir a un periodista com el "cap de redacció del Jutjat d'Instrucció número 12". En aquest sentit, va explicar que el periodista li assegurà que tenia "bastant clar" que no anava amb prostitutes, però que ho escrivia perquè "ho deia el jutjat".

L'advocat que va assistir l'exdirigent del PP Álvaro Gijón ha assegurat aquest divendres que tenia el jutge Manuel Penalva "en un pedestal" i que el considerava "el millor jutge instructor", però que a partir del cas ORA és partidari que les causes, com s'està debatent, les instrueixi el fiscal i desaparegui la figura del jutge instructor.

stats