Gijón
Societat 07/09/2023

Álvaro Gijón acusa Penalva i Subirán de dur a terme una "cacera política" contra ell

Gijón ha insistit que mai va tenir res a veure amb l'adjudicació del contracte de l'ORA suposadament fraudulent

ARA Balears
2 min
Els jutges durant el judici.

PalmaÁlvaro Gijón ha atribuït la seva implicació en el cas de l'ORA, entre altres causes, a una "cacera política" dirigida per l'exjutge Manuel Penalva amb l'objectiu de perseguir la cúpula del PP, en concret ell i José María Rodríguez. Així ho ha afirmat l'expolític aquest dijous en el marc de la seva declaració en el judici contra els investigadors del cas Cursach. "La cacera política és l'esport que més li agrada a Penalva, estic segur que entre les fotos de l'elefant i el cocodril del seu despatx també volia posar-hi la meva", ha indicat.

Gijón, que ha comparegut com a testimoni, ha acusat el PSIB d'estar aliat amb l'exjutge Manuel Penalva i l'exfiscal Miguel Ángel Subirán, fet que ha provocat la pèrdua de fins a tres milions d'euros en indemnitzacions a funcionaris i càrrecs innocents.

"L'Ajuntament de Palma hauria de ser aquí acusant", ha afirmat en el moment que ha recordat l'"estranya" incompareixença del Consistori, el qual no es va personar en el cas ORA quan va començar la instrucció dirigida per Penalva.

Gijón ha insistit que mai va tenir res a veure amb l'adjudicació del contracte de l'ORA suposadament fraudulent i s'ha referit a la declaració en el judici de l'interventor, que va apuntar que el contracte sí que va poder estar inflat. "Em volgueren involucrar en tots els casos de corrupció. En el cas Cursach, en el cas de l'ORA, en el cas de l'IME, en el cas Pabisa, etc.".

L'expolític també ha criticat la "imparcialitat" de Penalva amb el testimoni de la madame sobre la seva suposada estada en un prostíbul. Segons ha dit, mai li saberen donar una data concreta. Quant al fet que el seu telèfon aparegués a l'agenda del local en qüestió, ha dit que, com a regidor, el seu telèfon era públic perquè "li agradava rebre tothom".

Finalment, Álvaro Gijón ha acusat els investigadors de voler la seva "mort civil, política i policial", fet pel qual les actuacions i les filtracions es realitzaven sempre en dimarts, dia que hi ha sessió parlamentària.

stats