Societat 18/09/2020

Retiren de la circulació 26 autobusos de l'EMT als quals han llançat ous

Aquest succés ha provocat més retards en el servei municipal

Ara Balears
1 min
Imatge de la vaga dels conductors de l'EMT

PalmaNova jornada de vaga dels conductors de l'EMT i nova jornada d'atacs als autobusos. Segons ha informat l'Ajuntament de Palma, durant el matí d'aquest divendres han hagut de retirar de la circulació i substituir 26 autobusos perquè els han llançat ous. A més, dos xofers han hagut de deixar el seu lloc després de patir atacs d'ansietat durant els llançaments d'ous.

Aquests atacs i les respectives retirades i substitucions tant dels vehicles com dels treballadors de l'Empresa Municipal de Transports han provocat encara més retards en el servei.

Davant la nova jornada de reivindicacions, l'Ajuntament de Palma ha emès un comunicat en què assegura que acceptar les peticions del comitè de vaga dels treballadors de l'EMT suposaria una despesa de 12 milions d'euros i que les exigències dels treballadors són "inassumibles". El tinent de batle de Mobilitat Sostenible i president de l'EMT, Francesc Dalmau, ha tornat a criticar l'actitud dels xofers per mantenir la vaga en "aquests moments tan complicats" i els ha reclamat "sensibilitat" amb la situació de crisi sanitària, econòmica i social que està patint la ciutat.

La direcció de l'empresa espera reprendre, com abans millor, les negociacions amb el comitè de vaga de l'EMT i poder posar punt final a la vaga indefinida. Dalmau ha fet una crida als treballadors perquè desconvoquin la vaga, acceptin les cessions que ha fet l'empresa a les seves reclamacions, i "contiuam dialogant sobre les seves reivindicacions".

stats