Batalla judicial
Societat 21/04/2023

Retiren els càrrecs per homicidi contra Alec Baldwin per haver acabat amb la vida de Halyna Hutchins durant un rodatge

La notícia coincideix amb la represa del rodatge del film on va tenir lloc la tragèdia l'octubre del 2021

2 min
Alec Baldwin

BarcelonaLa Fiscalia ha retirat els càrrecs per homicidi involuntari contra l'actor Alec Baldwin per la mort de la directora de fotografia Halyna Hutchins al rodatge de la pel·lícula Rust, segons han informat els seus advocats als mitjans de comunicació nord-americans. "Estem encantats amb la decisió que es desestimi el cas contra Alec Baldwin i animem que es faci una investigació apropiada dels fets i de les circumstàncies d'aquest tràgic accident", diuen en un comunicat els advocats Luke Nikas i Alex Spiro. La informació coincideix en el temps amb la represa del rodatge del film, que la productora ha engegat a Montana 18 mesos després de l'accident mortal de Hutchins.

Hutchins va morir el 21 d'octubre del 2021 per les ferides de bala que va patir mentre Baldwin assajava durant el rodatge de Rust a Nou Mèxic (EUA) amb una arma. La Fiscalia de l'estat de Nou Mèxic va presentar dos càrrecs d'homicidi involuntari al gener contra l'intèrpret per la mort de la directora de fotografia. L'encarregada del protocol de seguretat durant l'enregistrament, Hannah Gutierrez-Reed, també va ser acusada d'homicidi involuntari, mentre que l'ajudant de direcció David Halls, encarregat de lliurar l'arma a Baldwin, va acceptar un càrrec de delicte menor en un acord amb la Fiscalia.

El mes passat, la productora de la pel·lícula i les autoritats de Nou Mèxic van arribar a un acord pel qual la companyia va pagar una multa de 100.000 dòlars pels errors de seguretat al rodatge trobats en la investigació dels fets. Baldwin sempre ha negat qualsevol responsabilitat en la tragèdia –a pesar que n'hauria estat l'autor material i que també té la responsabilitat subsidiària perquè era el productor del film– i Gutierrez-Reed ha sostingut que va comprovar que els cartutxos amb què havia carregat l'arma eren de fogueig. Baldwin també ha estat demandat per la família de Hutchins per negligència.

stats