Massificació
Societat 20/05/2024

La restricció de vehicles de lloguer no és la solució a la mobilitat a les Illes, segons les empreses de 'rent a car'

La patronal Baleval assegura que la seva flota representa el 10% del parc mòbil de les Balears

2 min
Flota de cotxes de lloguer aparcada a Son Oms.

PalmaLa patronal de lloguer de vehicles amb conductor i sense, Baleval, ha defensat aquest dilluns en un comunicat que "la solució a la mobilitat a les Illes no implica restringir els vehicles de lloguer". "Si bé en punts molt específics d'atracció turística hi pot haver un nombre de vehicles de rent a car més gran, el fet és que representen el 10% del parc mòbil total a les Illes, segons les xifres de l'informe que va elaborar el Govern abans de la pandèmia", diu la nota de premsa, on també s'indica que Baleval treballa en un informe per conèixer l'impacte efectiu que té el sector a les Balears, també quant a trànsit. Segons la patronal, aquest document també reflectirà "l'important paper que juga el rent a car en la dinamització de l'economia, la distribució territorial de la riquesa i la creació de l'ocupació de qualitat".

Baleval considera que "no es coneix en profunditat la contribució del sector a la transició cap a una mobilitat sostenible". De fet, aquesta patronal assegura que els rent a car també presten serveis als residents i remarca el seu compromís amb "el benestar de la societat i el medi ambient balear".

"Si la demanda existeix, és lògic que l'oferta vagi a la par, oferint vehicles de lloguer als turistes i residents que ho desitgin, de manera que es completa una oferta turística de qualitat", continua Baleval, que remarca que "el sector ha expressat el desig de ser part activa en les polítiques que es desenvolupin per a la transformació del sector turístic".

La patronal també ha recordat que "l'edat mitjana dels vehicles de lloguer és d'un any, molt per sota de la mitjana del parc de cotxes particulars". "Això significa que la flota de lloguer és menys contaminant i més segura". Segons Baleval, els cotxes de lloguer "són essencials en la transició de la mobilitat com a propietat cap a la mobilitat com a servei", ja que "a mesura que canvien els hàbits de la població de les Illes, puja la demanda del lloguer per fer determinats trajectes que el transport públic no cobreix".

stats