Societat 12/04/2023

Els restauradors de Menorca denuncien falta de personal per a l'estiu

Alguns empresaris ofereixen una casa compartida de la seva propietat a l'oferta laboral

Iván Martín
1 min
Una terrassa a Maó plena de gent aquesta Setmana Santa.

MAÓEls bons resultats que deixa la Setmana Santa a Menorca s'han topat amb la realitat de molts empresaris del sector de la restauració que, en previsió d'uns mesos de temporada alta més forts fins i tot que l'any passat, temen no poder oferir un bon servei a causa de la falta de personal.

Així ho ha manifestat el president de l'associació de Cafeteries, Bars i Restaurants, Toni Sansaloni, que ha avisat de la falta de professionals per cobrir les vacants de la temporada alta turística: "Fins a mitjan juny no tenim problemes de personal, perquè els que hi ha són suficients per donar servei. El problema el patirem el juliol i l'agost, perquè cada vegada hi ha menys gent disposada a venir de la Península", i n'ha explicat els motius: "L'elevat cost de l'habitatge i la inflació generalitzada dels preus, que apuja la despesa de manteniment, impossibilita aquesta via".

D'altra banda, el president de l'associació depenent de PIME ha destacat que alguns empresaris emprin algun habitatge de la seva propietat per oferir allotjament als empleats: "Són pocs, però hi ha qui disposa d'una casa i inclou en l'oferta laboral l'allotjament". I afegeix: "L'habitatge és un problema, tot i que no l'únic, ja que altres treballs et permeten gaudir de més descans i qualitat de vida, i la gent s'ha tornat molt més còmoda en aquest sentit".

stats