Societat 27/09/2021

La restauració frega la normalitat

Les limitacions horàries desapareixen i l'interior passa del 50% al 75% de l'aforament

2 min
Terrassa d'un bar del centre de Palma.

PalmaLa flexibilització de les mesures arriba gairebé al seu clímax amb la restauració. El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha informat avui que, després de la reunió entre l'Executiu i els agents socials, s'ha acordat alliberar de quasi totes les restriccions la restauració illenca. Una de les més rellevants és l'horària, que s'elimina completament i queda a mercè de la legislació de cada municipi.

Una altra desescalada molt important és la que repercuteix l'aforament i el nombre de persones per taula. A l'exterior s'eliminen totalment les limitacions d'aforament i es recupera el 100% i pel que fa a l'interior es passa del 50% al 75%. També s'eliminen les limitacions de persones per taula tant a interiors com a exteriors.

Cal recordar que, malgrat aquesta afluixada de les restriccions, la mascareta i la distància social de seguretat continuen sent obligatòries. Pel que fa a la mascareta, a més, s'ha de continuar utilitzant sempre no s'estigui bevent o menjant. El Govern també ha volgut recordar que els establiments tenen l'obligació de tenir mesuradors de CO₂. Alhora, l'Executiu també ha tret pit dient que en el sector de la restauració Balears és la comunitat autònoma que més obert té després d'aquest nou paquet de desescalada.

Actes esportius i gimnasos

Pel que fa a les competicions esportives i entrenaments, la presència de públic serà d'un màxim de 500 persones a instal·lacions cobertes i de fins a 1.000 a instal·lacions descobertes. Així i tot, a les competicions esportives d'àmbit autonòmic, estatal o internacional estaran subjectes a allò que acordi el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

Els gimnasos també tornen gairebé a la normalitat, ja que l'aforament ja serà del 100% de la capacitat i només quedarà com a mesura l'ús de la mascareta. Finalment, els vestidors esportius també tornen a la normalitat i passen del 50% al 100% de la seva capacitat.

Agents socials molt satisfets

El missatge general dels agents socials ha estat de satisfacció i d'estar "molt contents" per les mesures de desescalada. Així i tot, PIMEB ha volgut constatar desacord amb el fet que l'Ajuntament de Palma no hagi volgut allargar "dos o tres mesos" les terrasses covid-19, mentre que altres ajuntaments de Mallorca sí que han volgut allargar la mesura, "almenys fins que s'acabin les restriccions", ha dit el president de la patronal de les petites i mitjanes empreses, Jordi Mora.

stats