Societat 22/12/2020

Els residents de Palma demanen a Cort que s'impliqui en la gestió de les galeries de la plaça Major

Han participat en l'enquesta més de 2.000 veïns

Catalina Riera
1 min
Residents de Palma demanen a Cort que s'impliqui en gestió de les galeries de la plaça Major

PalmaMés de 2.000 residents de Palma han participat en una enquesta de Cort per decidir què fer amb les galeries subterrànies de la plaça Major, i la majoria reclama al Consistori que s'encarregui de gestionar aquest espai. Aquesta petició és diferent de la plantejada per l'equip de Govern, que en un principi proposava que fos una concessió la que se'n fes càrrec. "Segons l'enquesta i les taules sectorials hi ha necessitat que la gestió sigui pública", ha comentat el regidor de Participació Ciutadana, Alberto Jarabo.

"El Consistori té una mancança de la gestió pròpia d'espais i és necessari que hi hagi més implicació. Hem d'estudiar si tenim la capacitat suficient per fer una inversió d'aquestes característiques sense una concessionària", ha aclarit. Així mateix, ha especificat que els resultats de l'enquesta mostren que els ciutadans “volen recuperar un espai per a ells i sentir-lo seu, i també donen molta importància a la il·luminació i la ventilació natural”.

Cal recordar que aquest procés participatiu ha durat uns dos mesos. L'equip de govern té clar que hi ha d'haver un ús comercial enfocat als residents i locals reservats per a petites i mitjanes empreses, però també ha de ser un espai social. A més, un dels objectius és instal·lar-hi un supermercat amb productes de quilòmetre zero i fomentar el model de cooperativa. "No cercam el luxe dels supermercats gurmet", ha dit l'arquitecta que participa en aquest projecte, Cristina Llorente, qui també ha assenyalat que l'objectiu és fer "una transformació física d'aquest espai".

stats