Tanca una altra residència a Mallorca pel coronavirus

Fins ara, 105 persones, 91 usuaris i 14 treballadors, dels centres on resideix gent gran han donat positiu a les proves de covid-19

El Govern ha informat que la residència Son Ametller ha tancat les portes. Aquest tancament arriba després que la residència Elena fes el mateix ahir, dimarts. Fins ara 105 persones, 91 usuaris i 14 treballadors, dels centres on resideix gent gran han donat positiu a les proves de covid-19. El contagi del coronavirus a les residències afecta l'1,9% dels usuaris.

La residència Son Ametller, on en total 16 persones han donat positiu a les proves de covid-19, ha quedat buida després de traslladar part dels ocupants a altres centres, a casa dels familiars o a l'hospital Joan March.

Els propietaris de les dues residències s'han posat en contacte amb la Conselleria perquè, una vegada desinfectades, poguessin estar disponibles perquè Salut les utilitzi si ho considera oportú.

La Conselleria ha informat que un dels usuaris de la residència Elena que va ser allotjat dimarts a la de Sant Miquel ha donat positiu i que està previst tenir el resultat dels treballadors aviat, ja que els han realitzat la prova.

D'altra banda, la Conselleria també ha informat que a la residència Domesvi de Palma ja hi ha 14 positius per coronavirus, un més que ahir. Cinc usuaris d'aquesta residència varen ser traslladats i aïllats a la policlínica, els altres són allà mateix aïllats. Quant a la residència Oasis, hi ha un positiu més que ahir, i dos d'ells són a centres sanitaris: un a Sant Joan de Déu i un altre a l'Hospital General.

A Eivissa a la residència Can Blai hi ha quatre positius, i dos han mort aquest dimecres a Can Misses. S'han fet totes les proves als residents, alguns dels quals estan pendents del resultat. També està previst que arribin els resultats de les proves dels treballadors.

A Menorca, a la residència Es Mercadal s'han comptabilitzat 12 positius de residents, un dels quals ha perdut la vida. Demà, dijous, es començaran a fer les proves, perquè hauran passat set dies i es podrà comprovar si els treballadors sense símptomes han estat contagiats.

Al centre d'Amadip també s'han detectat quatre usuaris amb coronavirus, tres més que ahir, dimarts. El percentatge de positius per covid-19, segons la Conselleria, és un poc més alt, ja que afecta un 6,8% dels usuaris.

Obren una nova residència per a persones usuàries de centres de gent gran amb coronavirus

La Conselleria d’Afers Socials i Esports, a través de la Fundació d’Atenció i Suport a la Dependència i de Promoció de l’Autonomia Personal de les Illes Balears, ha habilitat un espai sociosanitari de 18 places perquè hi passin la quarantena les persones grans internes a centres residencials que han donat positiu a les proves de covid-19. 

Davant l’increment de la malaltia a residències de la Península i amb la intenció de reduir els contagis als centres residencials illencs, divendres la Conselleria de Salut es va posar en contacte amb la Direcció General d’Atenció a la Dependència i amb ASPACE per condicionar la residència Ses Ones de Marratxí, acabada d’inaugurar i a punt d’obrir. Dissabte es va posar tot en marxa i, aquest dimecres, ja hi ha tot el personal contractat, amb els torns de feina assignats i les instal·lacions a punt per rebre la gent gran. En aquests moments, els treballadors estan rebent la formació específica per poder desenvolupar la seva tasca. Aquest centre sociosanitari estarà dirigit per un tècnic de Salut.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF