Tanquen una residència a Mallorca perquè gairebé tots els usuaris tenen covid-19

Es detecten 28 nous casos a residències i 6 positius més per coronavirus a centres de discapacitats

La residència per a gent gran Elena ha estat tancada després de comprovar que 24 dels 26 usuaris han donat positiu a les proves del coronavirus. La Conselleria també ha informat que s'han detectat 28 casos nous a residències de Mallorca i Eivissa i 6 més a centres de discapacitats.

A la residència Elena, on la Conselleria ha detectat sis positius nous, hi ha 24 usuaris i cinc treballadors amb covid-19. Les dues persones que han donat negatiu a les PCR han estat traslladades a la residència Sant Miquel-Oms. Els usuaris positius estan ingressats a diferents centres sanitaris.

A la residència de Son Ametller, després de fer-hi les proves, s'hi ha comptabilitzat un increment important de nous casos de covid-19. Fa quatre dies hi havia un resident i un treballador; ara han donat positiu a les proves 15 persones, 4 de les quals estan ingressades a centres hospitalaris i una més que ha mort els darrers dies.

A la residència Borenco, un professional ha donat positiu a les proves de coronaviurs; a la Domusvi de Palma, 13 persones han estat infectades pel virus, un més que dilluns; a la que hi ha a la Costa d'en Blanes s'han detectat dues persones amb coronavirus, que han estat ingressades a altres centres sanitaris; i a la residència Oasis hi ha dos afectats, un més que dilluns.

A Eivissa, a la residència Can Blai hi ha quatre usuaris i quatre treballadors, tres més que dilluns, i a la residència Reina Sofia hi ha un usuari més amb covid-19. A Menorca no s'ha donat cap cas nou.

Centres de discapacitats

La Conselleria de Salut ha informat que hi ha cinc contagiats més al centre de Son Tugores, on en total hi ha 17 persones que han donat positiu a les proves del coronavirus, i al centre d'Amadip Esment, hi ha un resident positiu.

EDICIÓ PAPER 06/06/2020

Consultar aquesta edició en PDF