Societat 04/05/2022

La residència de Pòrtol atendrà 30 pacients de més de 65 anys que necessiten cures de llarga durada

El projecte disposa d'un pressupost d’1.242.000 €

ARA Balears
2 min
Moment en què es signava el conveni de col·laboració

PalmaEl Consell de Mallorca i la Conselleria de Salut de les Illes Balears han signat un conveni per atendre 30 pacients que necessiten cures de llarga durada a la residència de Pòrtol. Segons han detallat, a través d'un comunicat, aquestes places estan adreçades a persones majors de 65 anys, o de 55 amb discapacitat reconeguda, amb gran complexitat clínica i dependència temporal o permanent que, després de ser donades d’alta d’hospitals d’aguts o d'hospitals d’atenció intermèdia, requereixen cures complexes o rehabilitació i que estan a l’espera de plaça residencial definitiva o de rebre altres recursos o suports que els permetin tornar a casa seva. 

L'entitat insular ha explicat que aquest projecte disposa d'un pressupost d’1.242.000 € i estableix la concertació de 30 places a un preu de 115 € diaris, que costejarà el Servei de Salut mentre el pacient rebi la rehabilitació i l'atenció sociosanitària pertinents. L’objectiu és que, durant la seva estada, aquests usuaris amb dèficits funcionals i cognitius rebin les cures mitjançant l’aplicació de mesures de suport i preventives, incloent-hi atenció social, tractament psicològic, mèdic i rehabilitador ajustat a les necessitats de cada usuari. A més, han detallat que l’estada màxima dels pacients serà de sis mesos, tot i que seran prorrogables.

Així, aquestes 30 places se sumen a les 10 que l’IMAS té concertades amb el Servei de Salut a la residència Bartomeu Quetglas de Felanitx des de l’any 2016 per oferir una atenció sociosanitària a les persones majors derivades des de l’Hospital de Manacor.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha destacat que amb aquest acord "continuam en la nostra aposta per reforçar els serveis socials públics i impulsar iniciatives i polítiques pensades a partir de les necessitats de les persones, en aquest cas de la gent gran, amb un acord que permet alleujar places hospitalàries i que rebin l'atenció que necessiten en un espai residencial".

Per la seva banda, la consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez, ha assegurat que aquest conveni "permetrà també augmentar la xarxa de places hospitalàries, però en un entorn més adequat a les necessitats que poden tenir aquests pacients".

stats