Les reserves hídriques de les Balears se situen en el 62%, cinc punts per sota que al juliol

Pel que fa a les dades de l’Agència Estatal de Meteorologia, indiquen que l’agost ha estat un mes humit i molt càlid

Les reserves hídriques de les Illes Balears se situen en el 62% el mes d'agost, cinc punts per sota del mes anterior, tot i que amb una notable millora respecte de l'any passat, quan al mateix mes les reserves hídriques se situaven en un 49%, segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient i Territori en un comunicat.

Aquest descens ha estat generalitzat a totes les Illes, però a Formentera és on ha variat més aquest percentatge perquè ha passat del 61% al 55%. A Mallorca s'ha passat d'un 68% a un 65% i a Menorca del 58% al 56%. A Eivissa la variació ha estat només d'una dècima, i ha passat del 44,2% al 44,1%.

L'escenari de les Unitats de Demanda (UD) de l'agost no varia en comparació amb el juliol, ja que totes segueixen en escenari de normalitat, però les UD de Menorca, Tramuntana Nord i Tramuntana Sud i Eivissa es troben en situació de prealerta. 

Pel que fa a les dades de l’Agència Estatal de Meteorologia, indiquen que l’agost ha estat un mes humit i molt càlid, però amb variacions importants perquè de mitjana es varen acumular 23,3 litres per metre quadrat, fet que suposa un 115% més de la precipitació habitual. 

Respecte del percentatge interanual de precipitació és excedentari a Mallorca, amb un 127%, i a Menorca, amb un 116%, mentre que a les Pitiüses és deficitari, amb un 94%. Al conjunt de l’Arxipèlag, l’interanual és del 124%. Cal tenir en compte que gran part de les precipitacions del mes d’agost s'han produït durant el darrer cap de setmana, per la qual cosa no queden reflectides encara als aqüífers.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF