Recursos hídrics
Societat 10/05/2023

Les reserves d'aigua es mantenen al 62% a les Balears

La situació respecte de l'any passat millora en quatre punts

ARA Balears
1 min
El Gorg Blau.

PalmaLes reserves hídriques de les Balears se situen al 62% a l'abril i es mantenen igual que el mes anterior. La situació respecte de l'any passat millora en quatre punts. Per illes, a Formentera augmenten del 34% al 62%, mentre que a la resta disminueixen un punt. Concretament, Mallorca passa del 64% al 63%; Menorca del 59% al 58%, i Eivissa, del 51% al 50%.

Pel que fa a les Unitats de Demanda (UD), la de Migjorn entra dins l'escenari de prealerta i la de Palma-Alcúdia, dins el de normalitat. Així, cinc es troben dins l'escenari de normalitat (Formentera, Menorca, Palma-Alcúdia, Tramuntana Nord, Tramuntana Sud) i cinc en el de prealerta (Artà, Eivissa, Manacor-Felanitx, Migjorn i Pla).

Respecte de la informació de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), les dades indiquen que l'abril ha estat sec, amb una mitjana de 16,1 l/m² davant els 39,9 l/m² de la mitjana històrica, un 60% menys. Per illes, ha estat un mes extremadament sec a Eivissa i a Formentera i sec a Mallorca i a Menorca.

El percentatge de precipitació interanual a l'Arxipèlag es troba un 1% per sobre de la mitjana històrica. Concretament, a Mallorca se situa en la mitjana històrica; Menorca, un 22% per sobre, i a les Pitiüses, un 16% menys. Cal tenir en compte que, a l'aeroport d'Eivissa, d'ençà que es tenen dades (1952) és el primer mes d'abril sense precipitacions.

stats