Societat 01/10/2020

La Reserva Marina dels Freus d'Eivissa detecta la major recuperació pesquera de les Balears

Aquest espai ha contribuït a millorar el volum de peix comercial i la seva diversitat

Ara Balears
1 min
El fons marí de les Illes Balears.

PalmaLa Reserva Marina dels Freus, situada entre Eivissa i Formentera, detecta la major recuperació pesquera de les Balears, segons ha informat l'agència Efe. La Fundació Marilles i la Confraria de Pescadors d'Eivissa han assenyalat que les confraries de pescadors de les Pitiüses treballen des de fa anys per la declaració de reserves marines d'interès pesquer pels seus "beneficis a diferents nivells".

A Eivissa i Formentera existeixen les reserves marines dels Freus, Tagomago i Punta de la Creu, que han contribuït a millorar el volum de peix comercial i la diversitat de peixos. En aquesta línia, la Reserva Marina dels Freus mostra els valors "més alts de biomassa total i la major recuperació pesquera" de totes les reserves de l'Arxipèlag, amb un augment, en 19 anys, de 13,6 kg/250 m² a aigües superficials, i de 14,4 kg/250 m² a aigües profundes, i arriba a màxims de 15,6 kg/250 m² i 26,5 kg/250 m², respectivament.

La Confraria de Pescadors d'Eivissa i la Fundació Marilles han renovat el projecte Mare Nostrum: reserva de futur després dels resultats positius de les activitats amb escoles, pescadors i públic en general, ha informat l'agència Efe.

La iniciativa, que té l'objectiu d'accelerar la transició a la pesca sostenible, donar més visibilitat a les reserves marines i fomentar la connexió amb la ciutadania, disposarà de 50.000 euros, que aportarà la fundació per continuar amb les activitats.

En aquesta nova fase es treballarà també amb l'organització Low Impact Fishers of Europe (LIFE) per identificar mesures que reforcin la sostenibilitat del sector pesquer i es donarà a conèixer el moviment slow food-slow fish, l'objectiu del qual és garantir la preservació dels recursos pesquers i reduir l'impacte de la pesca sobre hàbitats i espècies vulnerables, entre d'altres.

stats