Societat 24/09/2020

L'Ajuntament d'Andratx proposa posar el nom de Fernando Garfella a la Reserva Marina del Freu

Tots els grups municipals han votat a favor de la proposta que pretén homenatjar el bussejador andritxol

T. Riera
1 min
Una barca de la Guàrdia Civil del GEAS./ ARXIU

ManacorL'Ajuntament d'Andratx ha aprovat per unanimitat sol·licitar a la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació del Govern de les Illes Balears que es modifiqui el nom de Reserva Marina del Freu de la Dragonera per Reserva Marina del Freu de la Dragonera - Fernando Garfella.

Dia 9 d'agost de 2020 el jove andritxol Fernando Garfella morí mentre bussejava a la costa sud-est de Mallorca. El bussejador era una persona compromesa amb la conservació del litoral balear i, especialment, amb tot el que envolta l'illa de la Dragonera. És per això que tots els partits han estat d'acord a instar que es faci el canvi de nom en honor de Fernando Garfella.

Va estar sempre compromès amb valors humanitaris, embarcat en diferents expedicions del vaixell Open Arms i també amb l'estudi i protecció d'espècies marines en perill d'extinció, de les quals ens ha deixat fantàstiques imatges, amb entitats com Save The Med.

Fernando Garfella impulsà la Reserva Marina del Freu de la Dragonera, juntament amb diversos col·lectius socials andritxols. El 29 de gener de 2015 el ple de l'Ajuntament d'Andratx, reunit en sessió extraordinària, va aprovar la creació d'una reserva marina a la Dragonera.

En aquesta zona, d'un considerable valor ecològic, s'hi desenvolupen activitats que tenen una relació directa amb els recursos pesquers: l'exploten de manera tradicional les embarcacions professionals d'art menor d'Andratx i les embarcacions recreatives de Sant Elm i el Port d'Andratx, i també s'hi duu a terme busseig recreatiu.

stats