Societat 08/12/2019

Rescaten una dona ferida al torrent Solleric

L'excursionitsa va caure i es va rompre el turmell

Ara Balears
1 min

PalmaLa Guàrdia Civil, amb la col·laboració dels Bombers de Mallorca, rescata una dona accidentada al torrent Solleric al seu pas pel terme municipal d'Alaró. Després de rebre l'avís informant de l'accident d'una dona que feia barranquisme, es van activar els equips de rescat de la Guàrdia Civil a bord de l'helicòpter amb especialistes de rescat en muntanya i Bombers de Mallorca, que es dirigien al lloc per terra.

Una vegada al torrent, van comprovar que es tractava d'un grup de barranquistes residents a Palma i que una d'ells, una dona de 54 anys, es va rompre el turmell quan va relliscar en un dels bots del torrent. Els rescatadors van immobilitzar la ferida, la van assegurar, i mitjançant un cicle de grua, va ser extreta amb l'aeronau per ser traslladada a l'hospital universitari de Son Espases, on se'n van fer càrrec els serveis mèdics.

Durant el 2019, el Grup de Rescat en Muntanya (GREIM) de la Guàrdia Civil de les Illes Balears ha fet un total de 122 rescats en muntanya, el 60% dels quals s'han dut a terme amb l'helicòpter del cos, bé per la gravetat dels ferits o per la dificultat del seu trasllat per terra.

stats