Societat 15/11/2019

Rescaten a Ciutadella un home de 79 anys que havia sortit de casa per cercar esclata-sangs

Es trobava a un barranc atrapat entre matolls i amb símptomes de deshidratació i hipotèrmia

Ivan Martín
1 min
L'actuació ha estat coordinada entre la Policia Local de Ciutadella, Policia Nacional i Bombers.

CiutadellaLa Policia Local de Ciutadella, Policia Nacional i Bombers van participar dijous vespre en el rescat d’un home de 79 anys que va sortir de ca seva a primera hora del matí per cercar esclata-sangs. El dispositiu de recerca es va activar després de conèixer la denúncia que havia interposat per la seva desaparició la filla de l’home. Sabedors de la zona on s’havia desplaçat, les autoritats van trobar el vehicle a la costa de Macarella.

De manera immediata es configurà un grup de recerca per pentinar la zona. No va ser fàcil perquè la falta de llum solar i les condicions climatològiques adverses varen dificultar l’èxit del dispositiu. Després d’una hora cercant l’home, les persones que el cercaven van sentir la seva veu de lluny i el localitzaren a un barranc de difícil accés. A més, se’l va trobar atrapat entre matolls.

La col·laboració dels propietaris de les finques de Torreaubet i Son Mestres va ser essencial per permetre arribar fins a l’home de 79 anys. L’evacuació fou complexa, però finalment el van poder extreure del barranc i ser atès per una ambulància de Suport Vital Avançat (SVA). En aquell moment presentava símptomes d’hipotèrmia, deshidratació lleu i desorientació. L’home va ser traslladat en primera instància al centre de salut del Canal Salat de Ciutadella i, posteriorment, a l’hospital Mateu Orfila de Maó per practicar-li més proves.

stats