Societat 25/06/2018

Els repartidors de Palma tendran 30 minuts per descarregar les mercaderies

L'Ajuntament i els transportistes inicien un codi de bones pràctiques per limitar el temps de càrrega i descàrrega

C. Tudurí
1 min
Els repartidors disposen d'un nou indicador d'hora d'arribada

PalmaEls transportistes de mercaderies i l'Ajuntament de Palma han arribat a un acord per iniciar un codi de bones pràctiques que, de moment, tractarà de limitar a mitja hora el temps de càrrega i descàrrega dels repartidors que utilitzen a ciutat les zones habilitades per a aquesta funció.

Així ho ha explicat davant la zona de càrrega i descàrrega del carrer de Josep Rover Motta, el regidor de Mobilitat i Transport de Cort, Joan Ferrer, que ha presentat amb el president de l'Agrupació de Transport de Mercaderies de Balears, Ezequiel Horrach, aquesta nova iniciativa.

Per tal de facilitar aquesta pràctica, s'han editat dispositius de control que permeten als transportistes indicar l'hora d'arribada. "De moment estam parlant només de bones pràctiques", ha explicat Ferrer, però ha dit que els pròxims mesos es regularà el model que s'aplicarà i aquest temps màxim autoritzat serà controlat i s'aplicaran sancions si se supera.

Aquesta mesura, segons Ferrer, no afecta, de moment, les normes d'aparcament dels espais regulats a Palma, sinó que és una forma d'optimitzar i facilitar la feina de les persones que es dediquen a aquest tipus de transport dins la ciutat i que molt freqüentment tenen molts de problemes per dur a terme la seva feina.

Limitació de la velocitat

D'altra banda, el regidor s'ha pronunciat positivament sobre la possibilitat que Palma es converteixi en Ciutat 30, tal com ha demanat recentment l'associació Vianants en Lluita, el que suposaria limitar la velocitat a 30 km/h. Segons el regidor, el fet que Palma ja estigui dins la xarxa Ciutats per la Bicicleta ja implica una postura en aquest sentit, encara que es faci de forma gradual.

stats