Passeig Marítim

Més zones verdes i espais per als vianants al nou passeig Marítim de Palma

Les obres començaran aquest octubre i està previst que durin uns 20 mesos

Imatge de com serà el futur passeig Marítim de Palma.
ARA Balears
27/07/2022
2 min

PalmaL'Autoritat Portuària de les Balears (APB) començarà la remodelació del passeig Marítim de Palma aquest octubre, que tindrà un pressupost de 38 milions d'euros i una durada de 20 mesos, segons ha informat aquest dimecres l'Ajuntament de Palma en una nota de premsa.

A partir d'aquesta iniciativa, que cerca convertir la zona en "un passeig per al vianant", es passarà de tenir un 29,5% d'espai per a vianants a tenir-ne un 39,7%, segons ha detallat l'arquitecte Elías Torres, que és el màxim responsable del projecte. A més, també s'ampliaran les voreres, que ara tenen una amplada d'entre dos i cinc metres, però que posteriorment seran d'entre cinc i deu. "D'aquesta manera, es garanteix la compatibilitat d'usos com terrasses, zones verdes, aparcament, parades de bus i contenidors sense interferir en el vianant", ha assegurat Cort.

Espais de descans

En aquesta mateixa línia, s'habilitaran espais descans a la part del passeig que connecta amb la mar. Per facilitar l'ús d'aquestes zones, es duplicaran els passos de vianants, que a hores d'ara sumen 13 i que després de la remodelació passaran a 26. Actualment, els passos tenen una distància d'entre 250 i 370 metres, però en un futur n'hi haurà un cada 100 metres.

Pel que fa a la mobilitat, l'objectiu del projecte és reduir l'espai del vehicle motoritzat. Per aconseguir-ho, els 107.000 metres quadrats d'asfalt que hi ha ara es reduiran fins als 64.300 metres quadrats, passant d'un 58,5% de superfície ocupada a un 35%. A més, en el cas del transport públic, es mantindran les línies, però s'instal·laran marquesines noves. També s'habilitaran cinc punts d'estacionaments per a bicicletes nous i es doblarà la presència de carrils bici a la zona, passant d'un 2% del total de l'espai a un 5%.

El triple d'arbres

La proposta també preveu triplicar el nombre d'arbres i duplicar el nombre de palmeres i de la superfície de parterres, que passarà d'ocupar un 9,7% a un 20%. Així, se sembraran 1.820 arbres nous, 512 palmeres, 69 exemplars trasplantats i 20 espècies noves.

Per altra banda, s'instal·laran àrees de joc infantil, contenidors i altres serveis. Segons ha assenyalat l'Ajuntament de Palma, també s'han identificat, preservat i reubicat els monuments, les escultures i els rellotges de sol del passeig.

stats