Passeig Marítim
Societat 27/07/2022

Més zones verdes i espais per als vianants al nou passeig Marítim de Palma

Les obres començaran aquest octubre i està previst que durin uns 20 mesos

ARA Balears
2 min
Imatge de com serà el futur passeig Marítim de Palma.

PalmaL'Autoritat Portuària de les Balears (APB) començarà la remodelació del passeig Marítim de Palma aquest octubre, que tindrà un pressupost de 38 milions d'euros i una durada de 20 mesos, segons ha informat aquest dimecres l'Ajuntament de Palma en una nota de premsa.

A partir d'aquesta iniciativa, que cerca convertir la zona en "un passeig per al vianant", es passarà de tenir un 29,5% d'espai per a vianants a tenir-ne un 39,7%, segons ha detallat l'arquitecte Elías Torres, que és el màxim responsable del projecte. A més, també s'ampliaran les voreres, que ara tenen una amplada d'entre dos i cinc metres, però que posteriorment seran d'entre cinc i deu. "D'aquesta manera, es garanteix la compatibilitat d'usos com terrasses, zones verdes, aparcament, parades de bus i contenidors sense interferir en el vianant", ha assegurat Cort.

Espais de descans

En aquesta mateixa línia, s'habilitaran espais descans a la part del passeig que connecta amb la mar. Per facilitar l'ús d'aquestes zones, es duplicaran els passos de vianants, que a hores d'ara sumen 13 i que després de la remodelació passaran a 26. Actualment, els passos tenen una distància d'entre 250 i 370 metres, però en un futur n'hi haurà un cada 100 metres.

Pel que fa a la mobilitat, l'objectiu del projecte és reduir l'espai del vehicle motoritzat. Per aconseguir-ho, els 107.000 metres quadrats d'asfalt que hi ha ara es reduiran fins als 64.300 metres quadrats, passant d'un 58,5% de superfície ocupada a un 35%. A més, en el cas del transport públic, es mantindran les línies, però s'instal·laran marquesines noves. També s'habilitaran cinc punts d'estacionaments per a bicicletes nous i es doblarà la presència de carrils bici a la zona, passant d'un 2% del total de l'espai a un 5%.

El triple d'arbres

La proposta també preveu triplicar el nombre d'arbres i duplicar el nombre de palmeres i de la superfície de parterres, que passarà d'ocupar un 9,7% a un 20%. Així, se sembraran 1.820 arbres nous, 512 palmeres, 69 exemplars trasplantats i 20 espècies noves.

Per altra banda, s'instal·laran àrees de joc infantil, contenidors i altres serveis. Segons ha assenyalat l'Ajuntament de Palma, també s'han identificat, preservat i reubicat els monuments, les escultures i els rellotges de sol del passeig.

stats