Societat 21/12/2021

El govern espanyol autoritza la remodelació del passeig Marítim de Palma

El pressupost estimat de contractació és de més de 43 milions d'euros

ARA Balears
1 min
El passeig Marítim de Palma.

PalmaEl Consell de Ministres ha autoritzat l'Autoritat Portuària de les Balears la contractació de les obres corresponents al projecte de remodelació del passeig Marítim de Palma. Segons ha informat la Delegació del govern espanyol a les Balears, el pressupost estimat de contractació és de 43.167.607 euros i una durada de 20 mesos.

En una nota de premsa, la Delegació ha exposat que aquest projecte millorarà, significativament, la interacció espacial entre el port i la ciutat, i minimitzarà l'ocupació de l'espai públic per part dels vehicles. A més, generarà espais lliures vinculats a l'ús per als vianants i potenciarà el transport públic.

Segons el conveni entre l'Autoritat Portuària de les Balears (APB) i l'Ajuntament de Palma el 2020, l'APB assumeix l'execució de les obres de remodelació i millora del passeig Marítim, mentre que l'Ajuntament es compromet a sufragar el cost de determinades despeses de manteniment, conservació i gestió.

Entre les obres de remodelació destaca que es redueixen els 3 i 4 carrils per sentit existents en l'actualitat, segons els trams, a dos carrils en cada direcció. A més, a conseqüència de la reurbanització del passeig, s'ha previst una reubicació de les parades d'autobús. El projecte també inclou escales, rampes i baranes per millorar la connectivitat del passeig amb els barris del Jonquet i el Terreno.

Amb tot, s'hi inclou nova il·luminació, mobiliari urbà i instal·lacions per a jocs infantils. De la mateixa manera, el traçat s'ha definit respectant el màxim nombre possible d'arbres i palmeres existents, i es donarà continuïtat al carril bici al llarg de tot el passeig.

stats