Els reis visiten Sant Llorenç

"Ens n'anem amb un missatge i amb una imatge molt positiva de l'enorme capacitat de superació i de solidaritat" ha destacat Felip VI

Els reis han arribat al municipi de Sant LLorenç passades les 18:30 amb la companyia de Francina Armengol i el ministre de Ciència, Educació i Universitats, Pedro Duque. 

Els reis han recorregut aquest divendres els carrers de Sant Llorenç que dimarts passat van quedar anegats pel desbordament del torrent i han saludat a centenars de víctimes.

Felip VI i Leticia han passejat pel centre del poble, el més afectat per la torrentada mortal, i han visitat algunes de les cases més afectades per l'aiguat.

Els monarques han saludat un a un a centenars de veïns i han xerrat amb moltes persones que els han explicat com van viure el violent desbordament del torrent de Ses Planes, quins són els seus danys materials i, en alguns casos, quin era la seva relació o coneixement d'algunes de les dotze persones que han perdut la vida en la major catàstrofe de la història recent de Mallorca.

"Ens n'anem amb un missatge i amb una imatge molt positiva de l'enorme capacitat de superació i de solidaritat", ha dit el rei Felip als periodistes després de comprovar personalment juntament amb la reina les conseqüències de les pluges torrencials en el Llevant mallorquí.

"Un s'adona de la dimensió de la tragèdia en un lloc tan petit i de forma tan concentrada", ha destacat Felip VI a les converses que ell i la reina han mantingut amb els veïns afectats.

"Aquesta és la pitjor part -ha prosseguit després d'esmentar els dotze morts i el nen encara desaparegut-, però també ens anem amb un missatge i amb una imatge molt positiva de l'enorme capacitat de superació, de solidaritat impressionant de tanta gent que s'ha amuntegat aquí, de tot el Llevant, tota la comarca i de tota Mallorca".

Aquesta gent, ha indicat el rei, ha acudit als pobles afectats a "ajudar en tot el possible, a ajudar a gent que ho està passant malament i que té per davant un futur immediat molt difícil".

A més, a la comitiva, hi seran el president del Parlament balear,  Baltasar Picornell; la delegada del Govern, Rosario Sánchez; el batle de Sant Llorenç, Mateu Puigròs; el comandant general, Juan Cifuentes; el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, i la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, entre altres autoritats.

EDICIÓ PAPER 24/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF