Societat 27/10/2021

La reina d'Anglaterra torna a la feina

Elisabet II ja participa en audiències virtuals després de passar una nit a l'hospital i de fer repòs

ARA
2 min
La reina Elisabet II en una imatge d'arxiu

BarcelonaSet dies després que els metges li recomanessin descansar, la reina Elisabet II d'Anglaterra ha tornat a la feina. La monarca ha passat una nit ingressada a l'hospital Rei Eduard VII de Londres, però ja considera que s'ha recuperat prou per poder atendre audiències virtuals des de la seva residència, el castell de Windsor, on ja ha tornat, segons informa l'agència EFE. La setmana passada, la reina va haver de cancel·lar un viatge programat a Irlanda del Nord, d'acord amb les recomanacions dels metges, i dimecres passat li van fer diverses proves hospitalàries. Feia vuit anys que Elisabet II no ingressava a l'hospital, i per això quan va transcendir que havia deixat el castell de Windsor temporalment es va generar inquietud pel seu estat de salut.

Els mitjans britànics, però, han explicat que en aquestes primeres audiències després de l'ingrés s'ha vist Elisabet II somrient i amb força. Tot i això, sembla que la reina es pren el retorn a la feina amb calma. La monarca, de 95 anys, havia d'assistir a la cimera del clima COP26, que comença aquest cap de setmana a Escòcia, però ha decidit no anar-hi. "Sa Majestat està decebuda per no poder assistir a la recepció", diu un comunicat del Palau, que afegeix que ara per ara la reina es dedica a fer "tasques lleugeres" des del castell de Windsor. Elisabet II havia de presidir la cerimònia de rebuda dels líders mundials convocats a la reunió climàtica, però finalment enviarà un discurs gravat en vídeo als assistents.

A partir d'ara, acompanyada als actes

La reina segueix al peu de la lletra les recomanacions dels metges i de l'organització de la Casa Reial, que ha decidit que a partir d'ara sempre que assisteixi a un esdeveniment Elisabet II estarà acompanyada d'un membre sènior de la família reial britànica. D'aquesta manera, si la monarca ha de cancel·lar a últim moment la seva assistència, hi haurà algun dels noms més importants de la Corona que la podrà substituir.

El 12 d'octubre es va poder veure, per primera vegada, la reina fent servir un bastó per caminar i aquesta imatge ja va fer saltar algunes alarmes. Uns dies després el diari The Sunday Times va explicar que la monarca estava "esgotada" per la seva vida social i per l'afició a veure la televisió fins a altes hores de la matinada.

stats