Societat 17/11/2022

"Es reien de mi, m'escopien, em pegaven", diu un testimoni sobre el Grup Cursach

L'home, que ha declarat aquest dijous a l'Audiència, ha assegurat que l'Ajuntament de Calvià afavoria els locals de l'empresari

ARA Balears
2 min
Els sequaços de Cursach continuen amenaçant

Palma"Em van tractar com si fos un pallasso. Es reien de mi, m'escopien, em pegaven...", ha declarat aquest dijous un testimoni del judici del cas Cursach sobre el tracte que va rebre per part del Grup Cursach arran d'un conflicte econòmic. Es tracta d'un home que treballava a Magaluf i que ha estat proposat com a testimoni per l'acusació particular del cas, que es jutja a l'Audiència de Palma, segons ha informat Europa Press.

Segons l'home, els locals del Grup Cursach van rebre un tracte de favor per part de l'Ajuntament de Calvià. "Vull que admetin la culpa, aquests fets van passar. Si Cursach i Sbert admeten els fets i la culpa, no deman cap reclamació econòmica i pena de presó", ha afirmat.

Aquest és un dels testimonis aportats per Magaluf Boulevar, Bover i Pedreira, acusacions particulars del cas. Aquesta part acusa els empresaris de col·locar barreres a l'esquena de la discoteca de BCM, suposadament per impedir el pas als clients a la plaça de les Pitiüses, on es trobaven els locals perjudicats.

Incompliment de la normativa

En concret, el testimoni ha detallat que el Grup Cursach va col·locar barreres publicitàries entre els anys 2014 i 2016, que dividien la plaça. "No estaven situades sempre al mateix lloc, es movien a voluntat del Grup Cursach", ha assenyalat. A més, ha indicat que la discoteca de BCM va començar un "conflicte comercial amb intensitat", per la qual cosa van començar a "interposar queixes perquè s'incomplia el pla d'evacuació".

No obstant això, ha afirmat que l'ajuntament de Calvià no va sancionar, tot i que "hi havia incompliment de la normativa". "Les meves sancions s'executaven i, de vegades, esperava dues hores per tenir una reunió, mentre que Sbert es reunia tot d'una arribava", ha apuntat. Després, ha afegit: "l'ajuntament va tancar la discoteca BCM quan jo estava en la més absoluta indigència".

Pel que fa a les reunions a l'ajuntament de Calvià, ha destacat que hi acudia "desesperat" a Jaime Nadal, exdirector general de Turisme, Comerç, Activitats i Litoral de l'ajuntament de Calvià, qui està només s'enfronta a l'acusació particular. "De vegades no tenia temps per atendre'm i em citava dues setmanes després", ha mantingut.

Depressió i ansietat

Així mateix, ha indicat que l'ajuntament va començar a actuar a finals del 2016 i principis del 2017, quan l'empresa per a la qual treballava "ja estava a la ruïna". "Les mesures contra les barreres es van prendre l'agost de 2016 i el setembre em van llevar la casa. Només venc a demanar justícia, perquè això va passar, l'administració local no va fer res", ha assegurat.

De fet, el testimoni ha insistit que, a conseqüència, continua en tractament per depressió i ansietat. "Vaig perdre la meva hipoteca a Palmanova, el meu pis a República Txeca, tenia els comptes embargats i encara ho pag", ha destacat. Segons el testimoni, no té "ganes de venjança". "No vull penes de presó ni per a Cursach ni per a Sbert, només que admetin la culpa".

A continuació, ha declarat un agent de Policia Nacional membre del Grup de Blanqueig que va fer un informe sobre la plaça Pitiüses de Magaluf. Aquest testimoni ha admès que les conclusions ja estaven fetes abans de recollir la documentació.

stats