Robatori
Societat 09/08/2023

Recuperen a Bèlgica quatre pintures a l'oli robades en una galeria de Palma

El valor del total dels quadres és de 31.000 euros

ARA Balears
1 min
Pintures robades a una galeria d'art de Palma

PalmaLa Policia Nacional, en una operació en col·laboració amb la Policia de Bèlgica i la Inspecció del Ministeri d'Economia belga, ha recuperat en el país estranger quatre pintures a l'oli robades d'una galeria de Palma. Segons ha informat el cos policial aquest dimecres en una nota de premsa, es tracta de quatre de les set obres, valorades en 31.000 euros, que un particular tenia exposades en una galeria d'art de Palma i foren confiscades.

Les pintures sostretes i ara recuperades són de José Cheetman, Marc Badia, Dimitros Tade i Fabio Finamore. Els investigadors espanyols van identificar els presumptes responsables dels fets i, a través de l'Agregat d'Interior a Bèlgica, els van poder finalment localitzar en el territori belga.

Gràcies a la ràpida actuació de les unitats implicades en la investigació es va esbrinar el lloc on ocultaven les obres, per la qual cosa es va fer una entrada i escorcoll que va donar com a resultat la intervenció de quatre de les set pintures denunciades. Els presumptes responsables van ser denunciats i també les empreses a través de les quals actuaven, situades a Brussel·les. La Fiscalia belga ha disposat el lliurament de les obres al propietari.

stats