Recollida de firmes
Societat 19/06/2024

Una recollida de firmes demana la dimissió de Gabriel Le Senne

L'exposició de motius de la recollida de signatures explica que el respecte a la memòria històrica és "vital" en qualsevol societat democràtica

ARA Balears
1 min
Recollida de firmes

PalmaUna iniciativa ciutadana ha impulsat una recollida de firmes a través de la plataforma Change.org per demanar la dimissió del president del Parlament després del succeït d'aquest passat dimarts a la Cambra autonòmica.

En aquest sentit, l'exposició de motius de la recollida de signatures explica que el respecte a la memòria històrica és "vital" en qualsevol societat democràtica i apunta al fet que el president del Parlament, Gabriel Le Senne, esquinçàs fotografies de víctimes del franquisme, com Aurora Picornell, durant el ple en el qual es va debatre la presa en consideració de la derogació de la Llei de memòria democràtica.

"Aquestes accions són una ofensa directa per a tots aquells que han patit la repressió i la violència del franquisme i una punyalada directa al cor de la democràcia", assenyala la iniciativa. "Per aquest motiu, exigim la dimissió de Gabriel Le Senne com a president del Parlament de les Illes Balears. Signa aquesta petició si creus que Gabriel Le Senne és indigne d'ocupar el càrrec públic que ostenta", finalitza. En poc més de 24 hores, la petició suma més de 1.700 firmes i l'objectiu és arribar a les 2.500.

stats