Societat 20/08/2019

Ramon Morey: "Si l''Open Arms' arriba a les Balears vindrà al port de Palma"

El delegat del govern en funcions ha parlat a IB3 Ràdio sobre la situació actual de l'embarcació de l'ONG

Ara Balears
1 min
Imatge aèria del port de Palma

PalmaEl delegat del govern espanyol en funcions, Ramon Morey, ha explicat aquest dimarts al programa 'Al Dia' d'IB3 Ràdio que el Govern balear ha solicitat que sí l''Open Arms' arriba finalment a algun port de les Illes Balears "ho faci al de Palma per una qüestió de recursos".

Durant l'entrevista, el delegat del govern ha assegurat que, tot i que els albergs d'acollida de Palma estan plens, si finalment l'embarcació arriba a les Illes Balears "tramitarem les peticions d'asil i facilitarem llocs per ser acollits mitjançant l'ajuda també del govern autonòmic". A més, Morey també ha explicat que el Govern balear posarà a disposició de l'ONG "una primera assistència sanitària per garantir la seguretat dels migrants i dels tripulants".

Morey ha explicat que el govern espanyol ha oferit "ajuda logística" i ha mostrat "en tot moment" la seva "sensibilitat" davant aquesta crisi humanitària. "És injust criticar l'actitud i els oferiments d'Espanya", ha sentenciat Morey.

Morey també ha parlat de l'arribada de pasteres a les Illes Balears i ha assegurat que, tot i la xifra de pasteres que han arribat durant el mes d'agost, "el nombre d'immigrants que arriba amb pastera ha disminuït considerablement si el comparam amb anys anteriors".

stats