Laboral
Societat 13/10/2022

Rafel Nadal, el cap ideal pel 45% dels espanyols per la seva "humilitat"

Els més joves consideren que Ibai Llanos seria el superior ideal, mentre que les dones ho pensen de Fernando Simón

2 min
El Govern ha homenatjat Rafel Nadal aquest dimecres

PalmaEl tennista mallorquí Rafel Nadal és el "cap ideal" pel 45% dels espanyols enquestats per InfoJobs amb motiu del Dia internacional del cap (16 d'octubre). Per situar-lo com el millor cap que podrien tenir, la majoria –un 58%– valora "la humilitat" de l'esportista, el mateix que es va reivindicar a ell mateix com "un referent dels valors d'Espanya". Així ho va afirmar fa menys de tres setmanes en rebre de mans de Felip VI el premi Camí Reial, un guardó que reben els espanyols que potencien una imatge positiva de l'Estat a Nord-amèrica.

A banda del seu caràcter humil, un 50% dels enquestats per InfoJobs en destaquen l'"honestedat i confiança", mentre que un 48% en valoren la "passió" per situar Nadal en el primer lloc del rànquing, segons ha informat Europa Press. En segon lloc, els preguntats per InfoJobs situen la viròloga del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) Margarita del Val. Concretament, un 33% la consideren la cap ideal per la seva experiència (59%), perquè transmet honestedat i s'hi pot confiar (un 42%), i pel seu compromís laboral (un 34%).

Finalment, el tercer lloc l'ocupa el president executiu d'Amazon, Jeff Bezos, amb un 24% del suport dels enquestats. De l'empresari, un 42% dels espanyols en subratlla l'ambició laboral; un 40%, la capacitat de lideratge i un 38%, la competitivitat laboral. Així mateix, InfoJobs disposa de dades estadístiques segregades per sexes. Tenint en compte només els resultats dels homes, el número 1 de la llista l'ocuparia Bezos, sobretot dels que tenen entre 35 i 44 anys.

Elles prefereixen Fernando Simón

Pel que fa a les dones –en particular les majors de 55 anys–, es decanten pel director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, per la seva experiència, capacitat de treballar sota pressió i la humilitat. En general, la ciutadania espanyola cerca caps que reconeguin i facilitin la seva feina, i tractin bé l'equip. Per això, un 47% de les persones enquestades han respost que la intel·ligència emocional és la qualitat més important.

Per edats, els perfils més joves –d'entre 16 i 24 anys– escullen com a superior ideal l'streamer Ibai Llanos per la capacitat de comunicar (48%), la creativitat (46%) i el carisma (44%). En canvi, els treballadors més grans –d'entre 55 i 65 anys– opten per Margarita del Val com a cap ideal i en destaquen aspectes com l'experiència, l'honestedat i la confiança, a banda del compromís laboral. Quant al conjunt d'edats, un 42% dels preguntats consideren qualitats claus l'empatia, la humilitat, la capacitat i l'escolta activa, en detriment del lideratge, l'experiència o la passió, que han caigut en popularitat els darrers anys.

stats