Esports
Societat 21/09/2022

Rafel Nadal es reivindica com "un referent dels valors d'Espanya"

El manacorí va assegurar que no pensa retirar-se a curt termini

2 min
Felip de Borbó i Rafel Nadal aquest dimarts a Madrid.

PalmaRafel Nadal s'ha mostrat pletòric aquest dimarts després que Felip de Borbó li hagi entregat el premi Camí Reial, un guardó que reben els espanyols que potencien una imatge positiva de l'Estat a Nord-Amèrica. Durant l'acte, el tennista manacorí s'ha reivindicat com "un referent dels valors d'Espanya" i ha demanat que els joves siguin conscients "de la meravella de la història i el llegat que tenim els espanyols", segons ha informat Europa Press.

Durant la roda de premsa dels premis, Nadal va informar que no té intenció de retirar-se a curt termini. El tenista, que va ser demanat per la situació de la seva carrera després de Roger Federer anunciés la seva retirava, va assegurar que encara té tenis per mostrar i que actualment la retirada no entra dins els seus plans.Pel que fa al "llegat dels espanyols", Nadal s'ha comparat amb els avantpassats i ha mencionat "l'obra immensa d'Amèrica", sense qüestionar el paper que varen tenir els colonitzadors espanyols en aquell continent. "El que jo faig segurament té moltíssim menys mèrit que l'obra immensa d'Amèrica, encara que amb la meva feina i el meu comportament mostr pel món els valors que els meus pares em varen inculcar. Esper ser i continuar sent un referent dels valors d'Espanya", ha dit Nadal en recollir el guardó, encara que amb l'afegit de mantenir-se fidel al seu "origen balear i mallorquí". A més, el tennista ha dedicat paraules d'agraïment a Felip de Borbó, pel seu suport als esportistes espanyols.

El discurs de Nadal ha estat ple de lloances al paper d'Espanya a l'estranger i, segons ha afirmat, ha pogut confirmar "personalment" que "l'empremta espanyola existeix". El manacorí ha aportat com a prova que allà on va és estrany "no trobar-se amb una persona que no parli espanyol o que no tingui un origen hispà", un fet que li produeix "un sentiment d'unió i d'amistat instantània". Nadal ha fet una darrera reflexió en el seu discurs sobre la importància que "els joves i no tan joves siguin conscients de la meravella de la història i el llegat que els espanyols tenim i hem deixat pel món".

stats