Successos
Societat 02/03/2023

"Si quedàvem al torrent, moríem": el rescat d'una família atrapada dins d'un cotxe a Palma

Un pare i els seus fills menors d'edat expliquen com varen viure l'hora que varen passar tancats al vehicle, amb el qual varen recórrer gairebé 300 metres empesos per l'aigua de la Riera

2 min
El menor que també va quedar atrapat al cotxe, Christian, ha llegit una carta dedicada als agents en acabar la roda de premsa.

PalmaMés de 270 metres empesos per la força del torrent de la Riera, dins un cotxe amb l'aigua que els cobria mig cos i completament a les fosques. "Pànic" és l'estat en què els equips d'emergències es varen trobar un pare i els seus dos fills, menors d'edat, que havien quedat tancats dins l'automòbil a causa de la tempesta aquest dimarts, 28 de febrer. La família rescatada i els policies i bombers que hi varen intervenir han explicat aquest dijous, en una roda de premsa, com va ser aquella hora, en què tant dins com fora del vehicle varen actuar a contrarellotge.

"Si quedàvem al torrent, moríem", ha declarat el pare, Antonio Sintes, sobre el que li va passar pel cap mentre intentava salvar els seus fills. L'home, encara visiblement afectat pels fets, ha relatat com va intentar en diverses ocasions sortir del cotxe, sense èxit. "La força del torrent era més gran", ha lamentat Sintes. Des de l'interior del cotxe, la filla gran –Carla– va estar en contacte amb la mare tot el temps per telèfon, fet que va ser clau per avisar la Policia Nacional i els Bombers, així com per trobar el punt exacte del torrent on es trobava el vehicle.

"Anàvem navegant, pegant bots amb el cotxe. Sentia que no tenia el control del cotxe. En cap moment vaig obrir cap finestra perquè sabia que podíem trabucar. Vaig obrir la porta una vegada, però vaig sentir que el torrent era més fort que jo", ha explicat el pare. L'angoixa va cessar en el moment que varen veure el policia enfocant-los amb la llanterna. "Els meus fills varen començar a cridar i ens varen demanar que estiguéssim tranquils. El mal tràngol ja havia passat", ha conclòs.

En acabar la roda de premsa, Cristian –el fill petit– ha llegit dues cartes dedicades als agents i al bomber que els varen rescatar. "Gràcies per treure'ns del cotxe. Crèiem per un moment que ens ofegàvem. Teníem molta por. Per nosaltres sou uns herois", ha pronunciat l'infant, empegueït per les càmeres.

"El nin és un valent. Una vegada a un costat de la riera, vàrem veure que ell no havia amollat de la mà les seves taules de multiplicar plastificades, perquè deia que tenia feines de l'escola l'endemà", ha explicat un dels oficials de policia que va intervenir en el rescat, José Calisto Maestro, que ha reconegut que "va ser la situació més angoixant" en la qual s'havia trobat".

Zona de vegetació i a les fosques

"No sé com els vaig trobar, no m'ho explic", ha reconegut el policia que va aconseguir identificar el cotxe només amb una llanterna, a les fosques, Juan Mora Martínez, oficial del Grup d'Atenció al Ciutadà –més coneguts com a Zeta. Mora ha destacat que es tractava d'una zona plena de vegetació, "amb canyes i arbres", que complicava molt la visibilitat. Amb ell, varen ser dos els agents nacionals que varen participar en el rescat, a més d'un bomber, Sergi Morcillo, que ha explicat durant la roda de premsa que també va haver d'ajudar un dels policies perquè no se l'endugués el corrent.

stats