Societat 17/11/2021

Quasi el 80% dels municipis de les Illes tenen casos de coronavirus actius

Palma, Maó i Eivissa tenen més del 30% d'aquests contagis

2 min
Mapa de la incidència a 14 dies per 100.000 habitants per municipi

PalmaNomés 15 dels 67 municipis de les Illes Balears no tenen cap cas de coronavirus actiu actualment. Segons les dades de la Conselleria de Salut, Valldemossa, Llubí, Lloret de Vistalegre, Fornalutx, Ferreries, Estellencs, Escorca, Deià, Campanet, Búger, Banyalbufar, Ariany, Sant Llorenç des Cardassar, Montuïri i Mancor de la Vall són els únics pobles de tota la Comunitat Autònoma lliures de covid-19. Així, només un 22,3% dels pobles de l'Arxipèlag no té cap contagi actiu.

Per contra, Palma (373), Maó (92) i Eivissa (51) són els tres termes municipals on més casos s'han detectat en els darrers set dies i que lideren el rànquing de casos actius en aquest moment. De fet, els contagis actius a aquests municipis suposen més del 30% dels 1.626 casos de coronavirus actius a dia d'avui a les Balears.

Població amb el covid-19 actiu a les Balears

Fa dues setmanes la xifra de municipis que no tenien cap cas actiu ni havien detectat cap nou positiu en els darrers set dies s'acostava al 50%, però en els darrers dies aquesta xifra ha caigut en picat.

El repunt de la pandèmia a l'Arxipèlag ja és una realitat i tots els indicadors continuen a l'alça una jornada més. Un dels indicadors que més ha augmentat és la xifra de pacients que requereixen l'atenció de les unitats de cures intensives dels centres hospitalaris de l'Arxipèlag. Encara que l'augment sigui progressiu, si es comparen les dades d'aquest dimecres amb les de dimecres de la setmana passada, es pot veure que hi ha un 45% més de pacients ingressats a causa del virus.

Això significa que en aquests moments hi ha 29 persones greus, mentre que la setmana passada n'hi havia 20. A més, l'ocupació ha passat d'un 5,8% a un 8,5%. Aquesta situació es repeteix si es miren els ingressos a planta, ja que en una setmana han passat de ser 40 a ser 44.

Tot i que l'increment dels indicadors no és suficient per determinar l'inici de la sisena onada, des de Salut han admès en diverses ocasions certa "preocupació" davant l'auge de tots els indicadors de la pandèmia registrat en les darreres setmanes. Un dels moments que des de la Conselleria de Salut han assenyalat com a clau són les festes de Nadal. En aquest sentit, la coordinadora de la campanya de vacunació contra el covid-19, Eugènia Carandell, va remarcar que "les notícies d'Europa no són tranquil·litzadores i d'aquí a Nadal venen setmanes de moltes reunions socials i familiars que podrien provocar un augment greu de contagis". Davant aquesta situació, Carandell va fer una nova crida als illencs que encara no s'han vacunat perquè ho facin.

stats