Societat 20/04/2021

L'antic quarter de Son Busquets podria arribar a tenir fins a 900 habitatges públics de lloguer

L'Estat, el Govern i l'Ajuntament de Palma han acordat els primers detalls per urbanitzar els terrenys

2 min
Antic quarter militar de Son Busquets

PalmaL'antic quarter militar de Son Busquets tindrà entre 831 i 900 Habitatges de Protecció Oficial (HPO) en règim de lloguer que ocuparà una superfície de 81.100 metres quadrats, segons han acordat l'Estat, el Govern balear i l'Ajuntament de Palma. A més, es projecten fer edificis per a col·lectius vulnerables, de gent gran i jove i equipaments públics escolars, esportius i sanitaris en una superfície de 21.500 m², segons ha anunciat aquest dimarts la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Palma, Neus Truyol.

"Son Busquets ha de ser un projecte emblemàtic d'un nou model de barri que contempli habitatge protegit i assequible amb criteris ambientals", ha explicat l'edil, afegint que la titularitat pública de la propietat està garantida. Truyol ha assenyalat que la idea és que els terrenys es converteixin en una "superilla", o sigui, un espai amb poc trànsit de cotxes i amb espais verds per minvar els renous i beneficiar els vianants.

Pel que fa al règim de lloguer, la regidora ha detallat que el 50% tindrien un preu molt baix, mentre que a la resta s'establiria un preu "concertat", que és una mica més elevat, però mai com els pisos que es troben al mercat. Aquestes dues modalitats permetrien que la barriada sigui més diversa, perquè hi hauria més diversitat social i gent amb diferent poder adquisitiu.

Truyol també ha explicat que 55.000 metres quadrats serien ocupats per comerços i oficines, i gairebé la meitat haurien d'estar integrats en les plantes baixes i primeres dels edificis residencials. Uns altres 25.000 m² seran destinats a espais lliures. Les tres administracions implicades treballen perquè en els pròxims mesos es tramiti el pla especial de Son Busquets, però encara caldrà un any i mig més per aprovar-lo.

stats