Societat 11/11/2019

El fort vent provoca la caiguda d'arbres i tanques publicitàries a Menorca

Les darreres hores s'han registrat 73 litres per metre quadrat a l'aeroport de l'illa

Ivan Martín
1 min
El fort vent a Menorca ha provocat la caiguda d'arbres

MaóEl fort vent és el protagonista de la jornada a Menorca. Els Bombers han efectuat una trentena de sortides, la majoria de les quals per avisos de caiguda de tanques de publicitat, arbres que han envaït la via pública o bé despreniments de façanes. L’incident més destacable ha tingut lloc a l’IES Maria Àngels Cardona, on una claraboia ha volat pels aires sense causar danys personals.

Pel que fa a la resta de l’illa, entre les zones més afectades per caigudes d’arbres i despreniments cal esmentar els camins secundaris situats al terme municipal del Mercadal. També hi ha hagut desperfectes al nucli poblacional de Fornells. Mentrestant, els ports marítims de Maó i Ciutadella continuen tancats al trànsit marítim des d’ahir. Malgrat les fortes ràfegues de vent i pluja, Aena ha informat que no s’ha produït cap cancel·lació.

El temporal ha activat diverses alertes de l’Aemet per fenòmens meteorològics adversos. Les ràfegues de vent poden arribar als 120 quilòmetres per hora i les onades, a 7 metres d’altura. L’illa també registra precipitacions acompanyades de tempesta i poden ser localment fortes i persistents. A l’aeroport de Menorca s’han comptat 73 litres per metre quadrat. Altres punts a destacar són els 47 litres del Mercadal i els 64 a Cala Galdana, Ferreries.

stats