Protesta
Societat 06/10/2022

Prop d'un centenar de treballadors de les Illes reclamen que s'incrementin els salaris públics i privats

La protesta, convocada per diferents sindicats, s'ha fet davant la Delegació del govern espanyol a les Balears

ARA Balears
2 min
La protesta s'ha fet aquest dijous davant la Delegació del govern espanyol.

PalmaGairebé un centenar de persones han protestat, aquest dijous, davant de la Delegació del govern espanyol a les Balears per exigir l'increment dels salaris dels treballadors públics i privats. La manifestació havia estat convocada pels sindicats, ANPE, CCP, FASGA, Fetico, FINI, FSIE, Satse, SLT i USO.

Segons ha informat Europa Press, els manifestants han exigit polítiques a favor de la qualitat de vida, garantia d'accés a subministraments bàsics i un IVA reduït per a productes de primera necessitat.

La coordinadora de FASGA a les Balears, Andrea Mascaró, ha demanat "la recuperació del poder adquisitiu perquè no hi hagi tantes diferències entre l'IPC i els salaris". En aquest sentit, el secretari d'ANPE, Felipe Pérez, ha afegit que els governants no poden donar-li l'esquena als seus empleats. "És necessari una revisió de la retribució dels docents de la pública. És sagnant, per exemple, el tema de l'habitatge, sobretot a Eivissa i Formentera", ha assenyalat Pérez.

Per altra banda, el secretari general d'USO, Juan Antonio Salamanca, ha criticat els "sindicats més representatius", en referència a CCOO i UGT, per no sumar-se a la convocatòria. "Estan d'acord amb moltes coses que fa el govern espanyol, per això no donen la cara", ha afirmat Salamanca.

Protesta de docents i sanitaris

Després que aquest dilluns el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, anunciés un nou règim fiscal per a les Illes (REB), més de 200 manifestants, convocats per la plataforma UNISEP, han reclamat davant la Conselleria d'Educació i les seves respectives delegacions territorials a les Balears, "que no s'oblidin dels docents, sanitaris, forces de seguretat i l'administració general". La protesta ha tingut un seguiment d'unes 120 persones a Palma, 40 a Eivissa i 25 a Menorca, segons el sindicat ANPE.

El president d'ANPE, Víctor Villatoro, ha advertit que "aquestes concentracions a totes les illes suposen l'inici d'una nova ronda de manifestacions que continuarem executant fins al mes de juny. Volem que el Govern ens escolti i trobem una solució factible per al sector docent i sanitari i per als empleats estatals amb destinació a l'Arxipèlag".

stats