Societat 25/02/2022

El promotor immobiliari de Lujo Casa, citat a declarar la setmana que ve per l'estafa milionària a 235 persones

Va robar més de tres milions d'euros a Mallorca

ARA Balears
2 min
Moment de la detenció de Carlos García Roldan a Colòmbia.

PalmaEl fundador de Promocions Lujo Casa, Carlos García Roldán, està citat a declarar la setmana que ve per la suposada estafa immobiliària a Mallorca que superaria els tres milions d'euros, amb 235 perjudicats. Segons ha informat Europa Press, aquest divendres la magistrada del jutjat d'Instrucció número 11 de Palma havia citat els processats per donar-los l'oportunitat de canviar la seva declaració, ampliar-la o simplement confirmar-la. La majoria han confirmat la que havien fet anteriorment, però el principal encausat no s'ha presentat per un error en la citació. De totes maneres, ja han confirmat que ho farà la setmana que ve des de la presó per evitar el trasllat en aquesta fase d'instrucció.

Durant la jornada d'aquest divendres, només ha declarat un dels acusats, que ha assegurat davant la jutge que és "una víctima més" de l'entramat estafador de García Roldán. Ell mateix ha afirmat que només es va limitar a dur a terme els projectes arquitectònics que li van presentar.

En l'acte d'instrucció, la jutgessa del jutjat d'Instrucció número 11 de Palma acorda processar nou persones i cinc societats. Així mateix, aprecia delictes de pertinença a grup criminal, insolvència punible, blanqueig de capitals i falsedat en document mercantil. A més, requereix a García Roldán i a diversos dels investigats una fiança de 4,3 milions per respondre a les responsabilitats que puguin derivar del judici.

Arran de la investigació, García Roldán va fugir a Colòmbia, on va canviar d'aspecte i va intentar ocultar-se. El van detenir en una operació conjunta de la Guàrdia Civil i la Policia colombiana, el 2019. Va estar un temps a una presó del país sud-americà abans de tornar a Espanya.

Abans de la seva fugida, havia constituït una hipoteca sobre tres solars i remeté els diners, 183.000 euros, a persones vinculades a ell, com la seva parella. També es van produir diversos enviaments de diners a Colòmbia a través de persones del seu entorn mitjançant locutoris.

stats