Societat 08/02/2022

Processen el promotor immobiliari de Lujo Casa que va estafar més de 3 milions d'euros a Mallorca

L'acusat va fugir a Colòmbia, però finalment va ser detingut i traslladat a Palma

ARA Balears
2 min
Moment de la detenció de Carlos García Roldan a Colòmbia

PalmaEL jutjat d'Instrucció número 11 de Palma ha decidit processar Carlos García Roldán, un promotor immobiliari que va estafar més de 3 milions d'euros a un total de 235 persones a Mallorca. Segons ha informat Europa Press, el fundador de Promociones Lujo Casa Baleares SL s'enfronta a un delicte d'estafa i a pertinença a un grup criminal, insolvència punible, blanqueig de capitals i falsedat en document mercantil.

Un cop s'inicià la investigació contra García, aquest decidí fugar-se a Colòmbia i va canviar d'aspecte físic i es va amagar amb l'objectiu de no ser localitzat. Poc temps després els agents dels cossos i forces de seguretat colombians el detingueren i va passar un període a una presó del país sud-americà fins que va ser traslladat a l'illa per començar amb les diligències judicials.

Ara, un cop el jutge ha dictaminat que es processi al promotor immobiliari, l'acusació i la defensa tenen un període per presentar els seus escrits i posteriorment es començarà el judici oral. A més de García, també estan implicades en la trama vuit persones més i cinc societats que haurien participat de manera directa en l'estafa.

Segons les investigacions policials, els acusats fingien ser promotors immobiliaris amb experiència i venien habitatges i pisos que no eren de la seva propietat. D'aquesta manera, les empreses implicades en l'estafa varen posar a la venda 32 promocions a l'illa de Mallorca, i varen aconseguir que almenys 235 perjudicats lliurassin quantitats a compte per aproximadament 3,3 milions d'euros, creient que feien contractes de reserva. Les víctimes varen fer pagaments a compte sense saber que els doblers no es destinarien a l'habitatge adquirit, que la viabilitat de l'oferta era nul·la i que tampoc hi havia garantia per part d'asseguradores.

stats