Societat 01/12/2020

Els productes d'higiene menstrual generaren 1.600 tones de residus a les Illes l'any 2019

La fundació Rezero posa en marxa una campanya per conscienciar de la necessitat d’alternatives reutilitzables

Ara Balears
1 min
Compreses, tampons i altres productes d’higiene femenina en un supermercat. La nova generació d’anticoncep-tius permet regular la menstruació a conveniència.

PalmaL'any 2019 a les Balears es varen consumir més de 135 milions d'unitats de productes menstruals, és a dir, 1.600 tones d'aquest tipus de residus. Aquesta és la conclusió a la qual ha arribat un estudi de la fundació Rezero, que ha rebut 3.900 euros de la Direcció General de Residus i Educació Ambiental per realitzar-lo i iniciar una campanya de conscienciació.

Amb el nom 'Nou període. Per una menstruació lliure també de residus', aquesta iniciativa, que es va presentar aquest dilluns, té com a objectiu principal reduir aquests residus i conscienciar la ciutadania de l'impacte que tenen en el medi ambient.

Aquest estudi conclou també que els productes menstruals d'un sol ús i les tovalloletes humides són dos dels deu principals productes plàstics que es troben amb més freqüència en platges i superfícies marines. A més, estima que retirar aquestes restes flotants de la mar costa al Govern uns 50.000 euros a l'any.

La coordinadora de la fundació Rezero a les Balears, Roser Badia, assegura que és "imprescindible difondre alternatives i recursos als productes d'un sol ús, a més de formar la ciutadania més jove per aconseguir el veritable canvi de model". A més, ha remarcat que "les empreses que dominen els mercats dels productes menstruals d'un sol ús no assumeixen els costos derivats de la gestió dels seus productes".

stats