Societat 01/12/2020

L'oposició del Consell de Mallorca votarà en contra dels pressupostos del Pacte

El PP, Ciutadans, El Pi i Vox presentaran una esmena a la totalitat en el ple de la institució de dimecres

Ara Balears
2 min
MÉS i Podem preparen una contraoferta d’organigrama
 Al Consell de Mallorca

PalmaEl PP, Ciutadans, El Pi i Vox han anunciat que en el ple del Consell de Mallorca de dimecres votaran en contra dels pressupostos proposats pel Pacte, que serà de 494 milions d'euros. El portaveu popular, Llorenç Galmés, ha afirmat que el pressupost no reflecteix "la realitat que vivim a Mallorca", perquè no té en compte la caiguda del PIB, la reducció de turistes, la fallida d'empreses i la manca de vendes que han provocat el tancament de negocis per la crisi sanitària.

"L'única cosa que continua fent la presidenta del Consell, Catalina Cladera, és col·locar la seva gent", ha criticat Galmés, i ha afegit que Mallorca "patirà la ressaca de la multitudinària festa de Cladera i el seu caríssim esquadró d'assessors".

La consellera de Ciutadans, Margalida Roig, ha explicat que no donaran suport al pressupost perquè reflecteix que el Consell està "infrafinançat" i "sotmès" al Govern. I ha afegit que l'Executiu balear deu a la institució insular 10 milions d'euros en concepte de bestretes. Roig ha comentat que la proposta del Pacte no cobreix suficientment les competències que ha traspassat el Govern al Consell ni els serveis bàsics com ara la Renda Mínima d'Inserció.

La portaveu d'El Pi al Consell, Xisca Mora, ha denunciat que "manca un vertader pla de reactivació econòmica per poder executar polítiques reals i no polítiques d'aparador", i ha afegit que "evidencia una manca de projecte per superar la crisi econòmica".

Cal recordar que el pressupost del Consell per a l'any que ve serà de 494 milions d'euros, 11,6 milions més que l'any passat, un 2,4% més. La meitat del pressupost es destinarà a les polítiques socials, que pugen un 11%, amb 247,2 milions d'euros en total, 25 milions més respecte del 2020. També es destinaran 124,1 milions a polítiques econòmiques i 42,6 milions a polítiques mediambientals.

stats