Societat 21/05/2018

La premsa gastronòmica balear reconeix la bona cuina d'Eivissa

Pau Barba i Re.Art reben els premis Xef de l'Any i Restaurant Revelació 2017

Aina Solano
2 min
Els premiats durant l'acte d'aquest matí.

PalmaL'Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de Balears ha reconegut aquest dilluns la millor gastronomia d'Eivissa lliurant, per primera vegada, els seus premis anuals a les Pitiüses. Ha estat en un acte celebrat a Es Polvorí, a Dalt Vila, en el qual el cuiner del restaurant de l'agroturisme Can Domo, Pau Barba, ha rebut el Premi Xef de l'Any 2017 i Re.Art, del xef David Reartes, ha estat reconegut amb el guardó al Restaurant Revelació.

En l'acte, els periodistes gastronòmics de Balears han decidit lliurar a Família Pau, del restaurant Can Pau, liderat per Alba Pau i Costa i amb tres generacions d'història, amb el Premi a la Trajectòria Professional.

La tasca duta a terme per Daniel Witte a Sal de Ibiza, qui un dia digué, assenyalant una muntanya de sal a ses Salines, que "un dia la posaré en bosses i la vendré", ha estat mereixedora del Premi a la Promoció del Producte Local.

Així mateix, la feina de Josep Riera i la seva esposa Antònia, que compraren Can Alfredo al judeoalemany Alfred Hanauer, (arribat a Eivissa fugint de l'Alemanya nazi el 1936) i dels seus fills Joan, Adela i Lina (actualment encapçalat per Joan i la seva dona Catalina i els seus fills Núria i Alfredo) ha estat reconeguda amb el Premi al Millor Restaurant de Cuina Local.

Al mateix acte, els restauradors Esther Bonet i Pere Vendrell, fundadors i artífexs del restaurant Sa Brisa, han recollit el Premi al Millor Bar/Gastrobar.

L'Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de Balears enalteix i dona suport a la gastronomia de les Illes des de l'any 2009, defensant la bona cuina feta a la nostra comunitat entesa com un tot, des de la cura per la utilització i el respecte pel producte local fins a la feina duita a terme per tots els professionals. Segons ha destacat el president de l'entitat, Bep Al·lès, "la gastronomia és una tasca local. No hi hauria bona gastronomia sense bons cuiners i bons restaurants, però tampoc sense un bon producte local que la fes possible".

stats