Societat 05/06/2021

El PP demana que el monument de la Feixina es declari Bé Catalogat

També sol·licitarà que s'inclogui en el Catàleg General de Patrimoni Històric de les Balears

ARA Balears
1 min
Monument de la Feixina.

PalmaEl PP ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) per instar el Consell de Mallorca a declarar com a Bé Catalogat el monument de la Feixina. Segons ha informat a través d'un comunicat, ha fet aquesta proposta a través de la diputada Marga Durán després que el TSJIB rebutjàs el recurs de l'Ajuntament de Palma, del Consell i de l'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica de Mallorca contra la sentència que anul·lava l'enderrocament del monument.

Així, el Partit Popular vol instar el Consell que tramiti l'expedient administratiu adequat per declarar la Feixina com un Bé Catalogat per fer-ne "efectiva la conservació". A més, una vegada que s'hagi duit a terme aquest primer tràmit, demanarà al Govern que s'inclogui en el Catàleg General de Patrimoni Històric de les Balears.

Per part seva, Durán ha assenyalat que el seu partit "sempre ha defensat que [el monòlit] s'ha de mantenir i ha presentat diferents iniciatives a totes les institucions competents". A més, ha criticat que l'Ajuntament de Palma "continuï gastant els recursos dels ciutadans contra les decisions de la justícia".

Cal recordar que el batle de Palma, José Hila, ja va informar que l'Ajuntament recorrerà la sentència que ordena conservar el monument de la Feixina perquè "és un monument feixista". En aquest sentit, el batle va remarcar que és "difícil" negar que la Feixina és un monument franquista i ha recordat que el va inaugurar Franco mateix i que es va construir com a homenatge al creuer Baleares, que va bombardejar la població civil.

stats