Societat 02/06/2021

L'Ajuntament de Palma recorrerà la sentència de la Feixina

José Hila ha assegurat que esgotaran totes les vies per "acabar amb el monument feixista"

ARA Balears
1 min
Monument de la Feixina.

PalmaEl batle de Palma, José Hila, ha informat que l'Ajuntament recorrerà la sentència que ordena conservar el monument de la Feixina perquè "és un monument feixista". Durant una entrevista a la Ser, Hila ha assegurat que des del Consistori esgotaran totes les vies judicials per retirar el monument i deixar clar que no comparteixen la decisió de la Justícia.

Durant l'entrevista, el batle ha remarcat que és "difícil" negar que la Feixina és un monument franquista i ha recordat que el va inaugurar Franco i que es va construir com a homenatge d'un creuer que va bombardejar la població civil. Tot i no estar d'acord amb la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, Hila ha assegurat que respecta el poder judicial, però ha reiterat que faran "tot el possible" per tal d'"acabar amb el monument feixista".

Cal recordar que divendres de la setmana passada el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) va rebutjar el recurs de l'Ajuntament de Palma, del Consell de Mallorca i de l'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica de Mallorca contra la sentència que anul·lava l'enderrocament del monòlit de la Feixina. Segons el TSJIB, el monument no vulnera la Llei de memòria històrica, atès que ha estat "descontextualitzat".

stats