Societat 04/03/2021

El PP, Cs i El Pi tornen a exigir la destitució de la directora insular de Gent Gran vacunada

Els tres partits presentaran una iniciativa al ple del Consell de Mallorca perquè la presidenta de la institució compleixi la petició acordada per majoria

2 min
La directora insular de Persones Grans, Sofía Alonso.

El PP, Ciutadans i El Pi presentaran una iniciativa al pròxim ple del Consell de Mallorca per exigir que la presidenta de la institució, Catalina Cladera, compleixi tots els acords aprovats al ple, com ara la petició de destituir la directora insular del Consell de Mallorca de Gent Gran vacunada, Sofía Alonso, que forma part del departament gestionat pel PSIB.

Les tres formacions, a més de Vox i MÉS, varen votar a favor de fer fora la directora insular al ple de febrer, mentre que Unides Podem es va abstenir i el PSIB va ser l'únic partit que va votar en contra de la proposta dels populars. Tant el president de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) i conseller socialista, Javier de Juan, com Cladera, però, es varen negar el mateix dia a acceptar la petició al·legant que no va incomplir el protocol de vacunació.

De fet, preguntada en una roda de premsa, aquest dijous Cladera ha tornat a defensar la directora insular dient que va complir el protocol, i que per això no la destituiran. Ha admès, però, que el Pacte que governa la institució –integrat pel PSIB, MÉS i Unides Podem– s'ha reunit per tractar el tema.

El portaveu del PP al Consell, Llorenç Galmés, ha considerat en un comunicat que és d'"extrema gravetat democràtica" que la presidenta de la institució "incompleixi" els acords del ple. En la mateixa línia, la portaveu del partit taronja, Beatriz Camiña, ha afirmat que Cladera s'està rient de la "legitimitat democràtica dels qui representam la ciutadania en el ple", mentre que el portaveu d'El Pi, Antoni Amengual, ha criticat que és una "vergonya" que la presidenta no "doni exemple".

Cal recordar que la petició de destituir Sofía Alonso va ser proposada pel PP en el ple, però formava part d'una moció original presentada per Ciutadans que contenia dues peticions més que varen ser consensuades. En el primer punt de la iniciativa –aprovada per unanimitat– es demanava que l'equip de govern i l'oposició assumissin el "compromís ètic" de demanar la dimissió o destitució de qualsevol càrrec públic que incomplís el protocol de vacunació "beneficiant-se de la seva posició". En l'altre punt –proposat pel PSIB i també aprovat per unanimitat– el ple va instar els càrrecs públics a vacunar-se quan sigui el seu torn per "donar exemple", segons va defensar el portaveu socialista al Consell, Andreu Alcover.

stats