Societat 11/08/2019

Xisca Porquer diu que Emergències alerta sobre el risc que suposa per als banyistes l'excés de posidònia

La batlessa de Campos assegura haver rebut un informe que obligaria el Consistori a retirar l’acumulació de restes vegetals al Trenc

Ara Balears
2 min
Per què la posidònia morta hauria 
 De ser un atractiu turístic

PalmaLa batlessa de l'Ajuntament de Campos, Xisca Porquer, ha assegurat haver rebut un informe de la Direcció General d’Emergències i Interior del Govern balear en què s'alertaria que l’acumulació de restes vegetals de posidònia oceànica a les platges de la Ràpita i les Covetes posa en risc la integritat física dels banyistes, segons ha avançat aquest diumenge IB3. El Consistori ha afirmat que, d'acord amb el document d'Emergències, el govern municipal hauria de retirar la posidònia perquè dificulta l'accés dels banyistes, però també la tasca dels socorristes. L'ARA Balears ha pogut contactar amb el servei de comunicació de l'112, que ha dit que no disposa de cap informació sobre aquest tema.

Aquesta suposada instrucció que la batlessa de Campos, Xisca Porquer, assegura haver rebut per part d'Emergències xoca amb la Llei del Parc Natural del Trenc, que especifica que la posidònia humida no es pot tocar en cap cas. Així i tot, l'Ajuntament campaner ha sol·licitat permís a la Conselleria de Medi Ambient per complir amb el que, segons Porquer, indiquen des d'Emergències. La batlessa també ha demanat a les dues conselleries que es posin d'acord, perquè la institució local no té possibilitats de solucionar "el problema de seguretat pública" i complir al mateix temps amb les exigències ambientals.

En una entrevista publicada a l'ARA Balears, el conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, va reivindicar la importància de la posidònia afirmant que "si s'haguessin fet abans [mesures de protecció de la planta], platges com el Trenc no haurien retrocedit tant". A més, va afegir que, sobre la importància de la posidònia, "hi ha un cos científic important i seria un greu error no seguir les polítiques començades els darrers anys". D'altra banda, experts en medi ambient insisteixen des de fa temps en la necessitat de posar en valor la planta que conserva les platges.

stats