Societat 15/06/2022

Ports IB gestionarà enguany els camps de boies

El servei es prestarà entre l'1 de juny i el 30 de setembre

ARA Balears
2 min
Imatge d'arxiu de fondejos a Menorca.

PalmaPorts IB s'encarregarà a partir d'aquest estiu de la instal·lació, execució, gestió, manteniment i explotació dels camps de boies prevists en la normativa autonòmica sobre la conservació de la posidònia, segons han acordat la Conselleria de Medi Ambient i Territori i la Conselleria de Mobilitat i Habitatge.

Segons ha indicat en una nota de premsa el Govern, aquesta decisió s'ha pres d'acord amb el decret sobre la conservació de la posidònia, que estableix que per atorgar l'autorització ambiental de les instal·lacions de fondejos de baix impacte, el gestor dels nous camps de boies serà una administració pública, fent prevaler el criteri de l'interès públic i de conservació de l'espècie enfront de l'econòmic.

450 reserves confirmades

El servei es prestarà entre l'1 de juny i el 30 de setembre i la reserva i el pagament s'efectuarà a través de la pàgina web de Ports de les Illes Balears, mitjançant una aplicació similar a la que s'usa per a la reserva d'amarradors de trànsit en els ports. Segons el Govern, actualment ja hi ha unes 450 reserves confirmades.

De manera genèrica, les condicions s'han mantingut de la mateixa manera que estaven establertes pel Govern; ara, només es canvia la plataforma a través de la qual es fa aquesta reserva. L'estada màxima de les reserves és de sis dies i no és possible fer una nova reserva fins deu dies després de finalitzar la primera, per facilitar la rotació d'usuaris.

S'ha establert un preu reduït que depèn de la disponibilitat i que només es pot fer el mateix dia d'utilització i per a un únic dia, però sense limitació de dies contigus, per donar servei als usuaris dels ports pròxims als camps de boies o a les embarcacions de petita i mitjana eslora que usen les rampes per anar a fer un bany en aquestes zones.

stats