Societat 26/05/2022

Menorca va registrar el 2021 el nombre més gran de fondejos dels últims 20 anys

El nombre d'embarcacions recreatives que van ancorar a les platges menorquines dobla, en alguns casos, el del 2020

1 min
Imatge d'arxiu d'una àncora a les aigües de les Balears.

PalmaLes platges de Menorca van anotar el 2021 el nombre més gran de fondejos d'embarcacions recreatives des del 2001, xifra que dobla, en alguns casos, els ancoraments del 2020, segons indica el darrer Informe Mar Balear publicat aquest dijous.

El nombre més gran d'embarcacions comptabilitzades va fondejar a La Vall-es Bot i els Tancats, amb 141 embarcacions; Son Saura i Bellavista, amb 82; Santandria, també amb 82, i Macarella-Macarelleta, amb 72.

De fet, l'estudi detalla que un total de 12 platges menorquines van tenir una mitjana diària de 40 embarcacions fondejades, xifra que suposa el doble d'espais naturals que rebien aquesta quantitat de barques l'any anterior.

Menys turistes, però més gent a les platges

Per altra banda, si bé Menorca va rebre un 15% menys de turistes entre el 2021 i el 2019, l'informe posa de manifest que el nombre de visitants a les platges ha continuat pujant, en concret, un 17%, fins a les 31.805 persones.

Encara que superfície d'arena òptima per usuari ha de ser 10 metres quadrats a les platges verges i de cinc metres quadrats a les urbanes, algunes platges menorquines disposen només de tres metres quadrats per banyista, com és el cas de Binidalí, Cala Mitjana i Macarella, entre d'altres.

Així mateix, adverteix que ja fa 12 anys que aquests espais naturals suporten una capacitat de càrrega humana que es troba per damunt del seu límit òptim, és a dir, que sobrepassen el 100% de l'ocupació idònia.

stats