Societat 03/06/2022

Cladera compara l'expedició de Juníper Serra amb l'arribada del primer vol directe des de Nova York

El primer avió regular des dels Estats Units a l'aeroport de Son Sant Joan arriba envoltat d'un gran comitè de benvinguda

2 min
La tripulació amb el vicepresident de United Airlines i el director de l'aeroport de Palma

Palma"Tornam a obrir llaços amb els Estats Units, així com ho va fer fra Juníper Serra; la història es repeteix", ha expressat aquest divendres la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, en el seu discurs de benvinguda al primer vol directe des de Nova York a l'aeroport de Palma. De fet, tot un comitè de benvinguda d'autoritats, aplaudiments, flaixos i càmeres i una bossa de tela de llengües amb sal de Mallorca d'obsequi ha rebut els 204 passatgers que han arribat -amb un retard de 30 minuts- a Son Sant Joan, però han afirmat sentir-se encantats.

A partir d'ara, les connexions entre les dues ciutats es mantindran fins al 23 de setembre amb tres freqüències setmanals d'anada i tornada, segons ha explicat el vicepresident de United Airlines, Patrick Quayle, que es trobava entre els passatgers del vol inaugural. Quayle, que ha assegurat estar "emocionat" mentre s'esforçava per expressar-se en castellà, ha declarat que la companyia estudia incrementar les línies el 2023, tot i que dependrà de la demanda d'aquesta temporada. Igualment, des de United Airlines han confirmat que hi ha interès per Mallorca, no només des de Nova York, sinó des d'altres punts dels Estats Units, com Chicago, Boston i Washington, amb les quals l'aeroport de Newark (NYC) té connexions.

De fet, el batle de Palma, José Hila, ha assegurat que "farem tot el possible perquè les connexions es mantinguin" i ha lloat la col·laboració entre l'administració i l'empresa privada perquè així sigui. "Palma és una ciutat tan atractiva que s'omplen avions per veure-la", ha exclamat. Igualment, el batle ha destacat que és important que els residents es beneficiïn d'aquestes línies.

Passatgers a l'arribada del primer vol directe des dels Estats Units
Un dels passatgers amb l'obsequi de rebuda

Passatgers amb expectatives

La majoria de passatgers que han omplert l'avió són turistes americans que no s'han sorprès de la rebuda, ja que dins l'avió també han fet una cerimònia d'inauguració, segons han explicat fonts de l'aeroport de Palma. El vol ha durat 7 hores i mitja i, exceptuant les turbulències a l'inici provocades per una tempesta durant l'enlairament, no ha sofert contratemps.

"Som de Nova Jersey i, després de Mallorca, visitarem València", explicava un dels passatgers. "Vivim a Pensilvània i anirem a Platja de Muro", contava una altra dona que ja va ser a l'illa fa 15 anys, "quan la meva filla començava a caminar". Una altra de les turistes explicava que el seu pla és "anar a la platja, a les muntanyes i menjar molt".

Foto de família amb les autoritats
stats